Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Radio Kranj sta v juniju 2022 začela z oddajami, ki so namenjene MLADIM in NJIHOVIM STARŠEM. Oddaja z naslovom ZDRAVE VEŠČINE ODRAŠČANJA se dotika vseh aktualnih tem, s katerimi se straši srečujemo pri vzgoji svojih otrok. Prav poseben poudarek pa smo v oddaji namenili vse bolj pereči temi – PREPREČEVANJU ODVISNOSTI IN ZASVOJENOSTI MLADIH Z DIGITALNIMI NAPRAVAMI (pametni telefoni, družbena omrežja, igrice, …). S tem namenom Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj pripravlja program ŽIVI ŽIVO, kjer otroke in mlade na praktičen način učimo različnih življenjskih veščin, staršem pa nudimo uporabne informacije, praktične nasvete in podporo. Naše oddaje lahko spremljate na Radio Kranj (97,3) vsako soboto ob 10. uri, ponovitev oddaje pa je vsako nedeljo ob 17. uri. Z vami bova Slavica Bučan, Radio Kranj in Vlasta Juršak iz Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj skupaj z zanimivimi gosti. Prisrčno vabljeni!

Oddaja je del aktivnosti projekta RANE EKRANA, ki ga naš Center skupaj s partnerjema Občino Tržič in podjetjem Marioana iz Cerkelj na Gorenjskem izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica (Evropski sklad za regionalni razvoj).

Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

V tokratni oddaji smo govorili o UMETNI INTELIGENCI. Je umetna inteligenca grožnja kreativnosti, kreativnim poklicem? Gost oddaje je bila Katka Žbogar iz Zavoda Kres. (posnetek spodaj)

Related Images:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Dostopnost