V okviru projekta TRAJNOSTNI RIBOGOJSKI CENTER, LAS Gorenjska košarica,


Vas partnerji projekta vabimo na delavnico, ki bo potekala, torek , 23.5.2023, ob 16.00

KJE: na ribogojnici Franca Bizjaka, Zgornja Bela 44, 4205 Preddvor

Vsebina delavnice:

  • pomen trajnostne proizvodnje in pomen zdrave prehrane (predvsem sladkovodnih rib),
  • enostavni načini priprave zdravih izdelkov iz postrvi (čiščenje, filetiranje, konzerviranje, priprava rib),
  • pomen in izvajanje lokalne prehrane kot so sladkovodne ribe za zmanjšanje vpliva na okolje, oz. podnebne spremembe, ukrepi sonaravnega urejanja okolic ribogojnic (zasaditve, hoteli za žuželke),
  • trajnostne ribogojnice kot poligoni za spoznavanje sonaravnega trajnostnega gospodarjenja
    Delavnico bomo zaključili z degustacijo ribjih izdelkov.
    Udeležba je brezplačna.


Related Images:

(Visited 22 times, 1 visits today)
Dostopnost