Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in Krajevna knjižnica Preddvor v okviru projekta RANE EKRANA vabimo na delavnico:

»Z otroci odkrivamo svet zelišč in začimb«  

 Kdaj: v soboto, 15. oktobra med 10. in 12. uro

 Kje: Krajevna knjižnica Preddvor, Dvorski trg 3, Preddvor

Otroci bodo najprej prisluhnili pravljici o zeliščih, potem pa ob ustvarjanju spoznavali zelišča preko tipa, vonja in okusa. Iz zelišč si bomo pripravili namaz in si zmešali osvežilen napitek. Spoznali bomo kako se pripravijo čisto pravi zeliščni bonboni in lizike, ki pomagajo pri prehladnih obolenjih in še kaj.

Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO –  ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA, ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja  potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

Zaželene so vaše prijave na  vlasta.jursak@ctrp-kranj.si  ali gsm 040 463 444 (Vlasta).

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Aktivnost se organizira v okviru operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

Related Images:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Dostopnost