Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in MEPI, v okviru projekta RANE EKRANA vabimo na ustvarjalno delavnico za otroke in mladino:

VEŠČINE PREŽIVETJA V NARAVI

Kdaj: v sredo, 5. oktobra ob 14. uri

Kje: OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled (Seliška cesta3, Bled)

Mladi bodo z MEPI mentorji spoznali kako kvalitetno preživeti svoj prosti čas in se naučili nekaj osnovnih tehnik preživetja v naravi. Z mentorji bodo zakurili ogenj in  si pripravili hrano. Z ustvarjalnim in ciljno usmerjenim programom v neposrednem stiku z naravo, se bodo naučili razumeti  izzive in cilje, ki jih želijo doseči na posameznem področju. Mladi si cilje zastavljajo sami, odrasli pa jim pri tem nudijo osebno spremljanje, oporo in svetovanje ter določena posebna znanja, ki jih potrebujejo za dosego svojih ciljev.

Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO –  ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA, ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

 Program  ima jasno sporočilnost in sicer, da je DIGITALNA KOMEPTENCA = DIGITALNA ABSTINENCA

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja  potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

Zaželene so vaše prijave na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 463 444 (Vlasta).

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Aktivnost se organizira v okviru operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

Related Images:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Dostopnost