Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in Zavod Tri v okviru projekta RANE EKRANA vabimo na delavnico ročnih spretnosti:

»Prepletanje niti s pletilsko skupnostjo Breja preja« – obujamo tradicionalna znanja ročnih del

Kdaj: v petek, 7. oktobra ob 16.30 uri Kje: Predoslje

Izdelovali bomo izvezene broške, ki so enostavne in primerne za otroke in mladostnike. Predvsem pa bo priložnost za spoznavanje novih prijateljev, druženje in pogovor.

Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO –  ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA, ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja  potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Aktivnost se organizira v okviru operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

Related Images:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Dostopnost