Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in Občina Šenčur v okviru projekta RANE EKRANA vabimo na :

Etnološke igre za otroke in mladinoobujamo igre preteklosti in se učimo sodelovanja v našem vsakdanu.

Kdaj: v nedeljo, 2. oktobra med 13. in 15. uro
Kje: ob Trbojskem jezeru pri kavarni Čolnarna (Trboje 1a, Šenčur).

Otroci boste lahko preizkusili svoje spretnosti v skakanju s kolebnico, se pomerili v hoji s hoduljami,  se naučili gumitvist, spoznali stare ljudske igre kot so ristanc, koza klanf, kamenčkanje, podkvice in še kaj. Predvsem pa bo priložnost za spoznavanje novih prijateljev, druženje v naravi in pogovor.
Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO –  ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA, ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

 Program  ima jasno sporočilnost in sicer, da je DIGITALNA KOMEPTENCA = DIGITALNA ABSTINENCA

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja  potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

Zaželene so vaše prijave na katka.ctrp@gmail.com  vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 172 636(Katka) in 040 463 444(Vlasta).

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Aktivnost se organizira v okviru operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

Related Images:

(Visited 50 times, 1 visits today)
Dostopnost