Občina Naklo in  Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vas v okviru EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2021 v Naklem vabimo na dogodek

SPOZNAJMO ZAVAROVANO NARAVO REKE SAVE, OHRANJEN MLIN IN TRADICIJO BRODARSTVA NA OKROGLEM, PARK OB VILI TOMA ZUPANA*…IN UŽITEK  KRUHKOV Z NARAVNIMI NAMAZI NA PROSTEM

Z rednim avtobusom in sproščujočo hojo (ali kolesom) po zdravje, odkrivanje vodne naravne in kulturne dediščine ter okusne naravne prigrizke

Kdaj: v ČETRTEK, 23.septembra 2021

Zbor: Avtobusno postajališče v Naklem (pri gostilni Marinšek) ob 15.30 ali na postajališču Okroglo ob 15.40

Vabimo vas, da se nam pridružite na sprehodu po širšem območju Okrogla, kjer bomo na svežem zraku in ob sproščujoči hoji na podeželju, v (obvodni) naravi spoznavali njene značilnosti, pa tudi njen pomen za človekovo gospodarjenje in obstoj.

 Na Okroglem si bomo ogledali zadnji ohranjeni mlin na vodo ob zgornjem toku Save in spoznali njegovo zgodovino in pomembno vlogo, pa tudi tradicijo brodarstva. Ob tem boste slišali kar nekaj  o pestri zavarovani naravi v tem delu reke Save, v bližini sotočja s Tržiško Bistrico. Naše potepanje bomo zaključili z obiskom čudovitega parka ob vili Toma Zupana, priznanega prešernoslovca, ki je danes del Doma oddiha Zveze slepih in slabovidnih Slovenije.  Nekje vmes si bomo vzeli trenutek oddiha ob malici s kruhi z naravnimi namazi.

Dogodek bo potekal na prostem, zato priporočamo primerno obutev in steklenico vode.

Vsem, ki se boste na dogodek pripeljali z rednim avtobusom, bomo povrnili strošek karte, skupaj s tistimi, ki pridete s kolesom ali prišli peš pa vas čaka tudi majhna nagrada.

INFO: iz Tržiča odpelje avtobus ob 15:10 in prispe na Okroglo ob 15:28, iz Kranja AP pelje avtobus ob 15:10 in ste na Okroglem ob 15:18. Program omogoča, da se boste lahko z  avtobusom tudi vrnili domov.

Udeležba je BREZPLAČNA, obvezna je prijava udeležbe na info@ctrp-kranj.si in GSM 040 303752.

Potrebno je upoštevanje  trenutnih zdravstvenih pogojev.

Aktivnosti EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so financirane s strani Ministrstva RS za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe. Posredniški organ v projektu je Ministrstvo RS za infrastrukturo.

Related Images:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Accessibility