Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru programa Podeželsko razvojno jedro vabi na zaključni dogodek:


OD OFRIGANIH JETRC DO MAFINOV S KRANJSKO IN GORENJSKEGA CURRYA
v okviru ozaveščevalne kulinarične akcije ”Predlagaj najboljše jesensko-zimske jedi iz lokalnih sestavin…in prejmi košarico lokalnih dobrot”


Kdaj: torek, 30. marec 2021 ob 19.uri
Kje: preko programa Zoom

Ozadje dogodka:
V januarju 2021 smo udeležence iz osrednje Gorenjske povabili, da v ozaveščevalno kulinarični akciji ”Predlagaj najboljše kosilo/večerjo iz lokalnih sestavin…in prejmi košarico lokalnih dobrot” prispevajo recepte za sezonske jesensko-zimske jedi. To pomeni, da so morale biti njihove sestavine take, da jih je v jesensko-zimskem obdobju realno mogoče dobiti pri lokalnih sonaravnih pridelovalcih osrednje Gorenjske.
Na povabilo k sodelovanju je s strani 18 posameznikov ali ekip (s skupno 22 udeleženci) prispelo 37 receptov. Prav vsi recepti so bili zanimivi in kakovostni, od tistih bolj tradicionalnih in že poznanih do povsem novih oz. izvirnih. Poleg omenjene kakovosti receptur je večina prijavljenih dodala tudi zanimive opise o lokalnem izvoru sestavin, ozadju recepta oz. zgodbo o nastanki prijavljene jedi.
Na podlagi ocene jedi z vidika kvalitete vključenosti lokalnih sestavin ter same sestave recepta, smo za ožji nabor izbrali 12 jedi oz. njihovih receptov, med temi pa izbrali 8 nagrajenih z zabojčkom lokalnih izdelkov.

Vsebina dogodka:
Na spletnem dogodku bomo predstavili zdrave in okusne jedi oz. recepte zanje, ki so jih prispevali udeleženci natečaja v okviru zgornje akcije. Z nami bodo tudi nekateri avtorji teh receptov ter predstavili male skrivnosti njihove priprave, svoje izkušnje in še nove recepte pa bodo lahko prispevali vsi udeleženci. Vsem bomo poslali tudi e-knjigo z vsemi prispelimi recepti.
Več informacij in naslov za sodelovanje:
Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je najava udeležbe. Na podlagi tega vam bomo poslali povezavo programa Zoom za predstavitev.

Najava udeležbe in več informacij na: info@ctrp-kranj.si ,
GSM: 040 303 752, 040 733 344, ter FB strani Centra.

Dogodek se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro, ki ga podpirajo občine osrednje Gorenjske.

Related Images:

(Visited 35 times, 1 visits today)
Accessibility