Medgeneracijski centri Gorenjske – stičišče idej, znanj, izkušenj in sodelovanja med generacijami

MEDGENERACIJSKI CENTER JEZERSKO

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Občino Jezersko in Združenjem iz bube v metulja vabi na

praktično delavnico – unikatni izdelki iz volnene preje (četrtek, 14.1.2021 ob 18. uri – spletna delavnica ZOOM).

Volna je avtohtona surovina, ki so jo že od nekdaj uporabljali na podeželju in izkoristili njen potencial za izdelke vsakdanje rabe kot so oblačila, pokrivala, odeje ali nogavice. V današnjih časih pa se je razširilo ustvarjanje iz volnene preje tudi na dekorativne izdelke.

Na delavnici vam bomo pokazali, kako iz volnene preje narediti okrasek za prstan, ogrlico, obesek za ključe in še veliko več lahko nastane, ko vključimo domišljijo.

Material, ki ga boste potrebovali za izdelek je: volnena preja, velika gobica za pomivanje posode, sukanec, šivanka, majhni modelčki za piškote npr. srček, lahko majhne perle za dekoracijo,  2-3 iglice srednje debeline za filcanje (https://hobbyart.si/igle-za-filcanje-/igla-za-filcanje-srednja-debelina-3-kosi-5678.html – 3 kosi= 1,99€),

Prvim 15. udeležencem, ki se bodo prijavil do 11.1.2021 bomo volneno prejo in 2 iglici za filcanje za ustvarjanje na delavnici poslali na dom. Prednost imajo udeleženci z Jezerskega.

Delavnica je namenjena medgeneracijskemu druženju in skupnemu ustvarjanju. Izdelava je  dokaj preprosta, primerna za vsakogar: otroke, starše, dedke in babice. Naj skupno druženje pričara nasmehe in lepe spomine. Delavnico bo vodila Katja Podstudenšek Klavčič, Združenje iz bube v metulja.

Za sodelovanje se prijavite na info@ctrp-kranj.si  (ime, priimek, naslov, e-pošta). Po vaši prijavi vam bomo poslali material ter povezavo do videokonferenčnega sistema ZOOM in navodila za tiste, ki se z zoom-om srečujete prvič.   Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni!

Operacijo Medgeneracijski centri,  ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica, delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja,    ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 55 times, 1 visits today)
Accessibility