Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru programa Podeželsko razvojno jedro vabi k sodelovanju v okusni ozaveščevalni kulinarični akciji:

PREDLAGAJ NAJBOLJŠE KOSILO/VEČERJO  IZ LOKALNIH SESTAVIN… IN PREJMI KOŠARICO LOKALNIH DOBROT !

Kdaj: do nedelje, 31. januarja 2021

Kdo: vsi zainteresirani iz občin Naklo, Preddvor, Šenčur, Jezersko in Mestne občine Kranj

Potek akcije:

Iz pridelkov oz. živil, ki jih v tem letnem času lahko ponudijo lokalni ekološki oz. sonaravni pridelovalci iz osrednje Gorenjske, predlagajte svoje najboljše kosilo ali večerjo (z RECEPTOM). Recepti so lahko tradicionalni oz. klasični, enako dobrodošli pa bodo tudi malo ali celo zelo drugačni oz. izvirni recepti.

Pogoji za udeležbo: udeležba v akciji je namenjena občanom zgoraj naštetih občin.

Zaključek akcije in nagrade:

Po zaključku akcije bomo 3 najboljše predloge, tudi tiste malo ali zelo drugačne oz. izvirne, nagradili z velikim zabojčkom dobrot lokalnih ponudnikov z osrednje Gorenjske, še 7 pa z posameznimi izdelki. Nekaj prejemnikov praktičnih in okusnih nagrad bomo izbrali tudi z žrebom.

Recepte bomo objavili na spletni strani in FB strani Centra, na straneh vključenih občin ter ga poslali tudi vsem udeležencem in zainteresiranim.

Več informacij in naslov za sodelovanje:

Več informacij, tudi okviren seznam živilskih pridelkov/izdelkov, ki so na voljo v tem času, dobite na: info@ctrp-kranj.si , GSM: 040 303 752, 040 733 344 ter FB strani Centra.

In ne pozabite: hrana iz lokalnih  eko sestavin nadvse tekne ob vsakem letnem času! 😊

Dogodek se  izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro, ki ga podpirajo občine osrednje Gorenjske.

Nekateri sezonski/zimsko dosegljivi lokalni pridelki in prehranski izdelki ponudnikov na osrednjem Gorenjskem

Zelenjava: kislo zelje, kisla repa, ohrovt, rumeno korenje, rumena koleraba, krompir, črna redkev, nadzemna koleraba, sveža repa in zelje (tudi rdeče zelje), gomoljna zelena, fižol češnjevec, čebula, rdeče korenje, razne buče, bob, topinambur, volčji bob (bela lupina), …

Moke in kaše: ržena (tudi polnozrnata) moka, ječmenova moka, polnozrnata prosena moka, ovsena moka, ajdova moka, pšenična krušna moka, pirina polnozrnata moka, pirina polbela moka, koruzna moka, pirin rižek, pirin zdrob, ajdov zdrob, ovsena kaša, prosena kaša, neoluščeno in oluščeno proso, ajdova kaša, ješprenj, polenta, konopljini proteini, tsampa, ovseni kosmiči,…

Sadje in sadni izdelki: jabolka, marmelade, jabolčni kis, jabolčni in hruškov sok, suho sadje (jabolka, hruške in slive)…

Meso in mesni izdelki: mast, suhe (goveje) klobase in klobase za kuhanje, zaseka, slanina, (goveja)  salama, piščanci celi, telečje in piščančje hrenovke, šunkarica,…

Ribe: postrvi očiščene in postrvi file, dimljene postrvi in file dimljene postrvi,…

Mlečni izdelki: grški tip jogurta, navadni probiotični jogurt, mleko, skuta, liptaver sirni namaz, jogurt navadni, jogurt sadni, sirotka, …

Testenine: svedri iz pirine in pšenične moke, jušne pšenične testenine, …

Ostalo: jajca, repično olje – hladno stiskano, med (različni), …

Omake: pesto čemaž, pesto drobnjak, …

……

Related Images:

(Visited 123 times, 1 visits today)
Accessibility