Medgeneracijski centri Gorenjske – stičišče idej, znanj, izkušenj in sodelovanja med generacijami

MEDGENERACIJSKI CENTER JEZERSKO

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Občino Jezersko in Združenjem iz bube v metulja vabi na

praktično delavnico – domača ekološka kozmetika in čistila (četrtek, 28.1.2021 ob 18. uri – spletna delavnica ZOOM). Pripravili bomo ekološko trdo milo in detergent za perilo

Alergije, suha koža, srbečica in še kaj, so lahko klic vaše kože, da potrebuje ekološko kozmetiko. Naučili vas bomo pripraviti domače ekološko trdo milo, ki vas bo zasvojilo. Oblika, barve, dodatki, domače masti in olja bodo blagodejno vplivali na vašo kožo, zato ne izpustite te priložnosti, da se naučite pripraviti naravno milo in detergent za perilo sami doma.

Material, ki ga potrebujete za milo: natrijev hidorksid 110 g (naroči se v spletni trgovini: Trgovina Organika), olivno olje 300 g, kokosova mast 300 g, palminova mast 300 g. Pripomočki: multipraktik, 2 kozarca za vlaganje (večji, manjši) s pokrovom, embalaža tetrapak 1 liter.

Sestavine za detergent: 1200 ml destilirane vode, 100 g boraksa, 100 g pralne sode, 1 trdo naravno milo. Pripomočki: palični mešalnik, velika posoda za kuhanje, ribežen, kuhalnica in 1,5 l plastenka s pokrovčkom.

Delavnica je namenjena medgeneracijskemu druženju in skupnemu ustvarjanju. Izdelava je dokaj preprosta, primerna za vsakogar: otroke, starše, dedke in babice. Naj skupno druženje pričara nasmehe in lepe spomine. Delavnico bo vodila Ula Hribar Babinski, Združenje iz bube v metulja. Za sodelovanje se prijavite na info@ctrp-kranj.si  (ime, priimek, e-pošta). Po vaši prijavi vam bomo poslali povezavo do videokonferenčnega sistema ZOOM in navodila za tiste, ki se z zoom-om srečujete prvič.   Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni! 

Operacijo Medgeneracijski centri,  ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica, delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja,    ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 59 times, 1 visits today)
Accessibility