MEDGENERACIJSKI CENTER ŠENČUR vas vabi na delavnico:

Ustvarjamo v domači kuhinji – puhasti parklji in Miklavži (sobota, 5.12.2020 ob 10. uri – spletna delavnica ZOOM)

Spet prihaja sveti Miklavž, k je znan po svoji radodarnosti. Pridnim podarja sladkarije in svoje podobice,  malo manj pridni pa srečajo parklje. Da bo njegov prihod še bolj prijeten, bomo skupaj pripravili okusne puhaste parklje in sv.  Mikavže, ki so lahko lepo darilo ali pa slasten prigrizek, ko se družina zbere za mizo.

Recept je preprost, zato vabimo, da se v domači kuhinji zberete vsi družinski člani in skupaj ustvarjate.   

Priporočamo vam, da testo pripravite že v naprej, da bo lepo vzhajano.

Pripravo bo vodila Ula Hribar Babinski iz Združenja iz bube v metulja.

Za sodelovanje se prijavite na info@ctrp-kranj.si  (ime, priimek, e-pošta). Po vaši prijavi vam bomo poslali povezavo do videokonferenčnega sistema ZOOM in navodila za tiste, ki se z zoom-om srečujete prvič.   Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni!

Recept za puhaste parklje brez jajc

TESTO: 750 g moke tip 400, 500 g mleka, 20 g svežega kvasa ali 1 vrečka suhega kvasa, 220 g sladkorja, 60 g masla, 0,5 dl olja, sol. Vse sestavine zmešaj in res dobro pregneti, da bo testo mehko in puhasto. Testo naj počiva eno uro na sobni temperaturi.

ZA PREMAZ:  jajce in olje    ZA OKRAS: rozine za oči in košček rdečega blaga za jeziček

Delavnica je del operacije Medgeneracijski centri,  ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica, ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 122 times, 1 visits today)
Accessibility