»SPOZNAJMO BIODIVERZITETO V NASELJIH«

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Zvezo ustvarjalnih društev Kranj (Krice krace) in KS Besnica vabi na likovno delavnico poslikave panjskih končnic, 

v nedeljo, 28.junija 2020 od 15.00 do 18.00, pred šolo v Zgornji Besnici (Videmce 12, 4201 Zg. Besnica).

Poslikane panjske končnice so naša kulturna dediščina. Slovenec je imel tako rad čebelo, da ji je poslikal dom. To ljubezen odslikavajo tudi slovenski pregovori: Priden kot čebelica ali Ko čebele ne bo več, tudi ljudi ne bo več. Na panskih končnicah so zelo raznoliki motivi s cerkveno, šaljivo, humorno, nagajivo … tematiko. Včasih, ko je bil čebelnjak še s slamo krit, niso smele manjkati te tri končnice: Sv. Florjan, božjepotna Marija in kozel cekine serje, tako je bil čebelnjak varen pred ognjem in blagoslovljen z obilno letino medu.

V delavnici bomo deščice, panjske končnice, poslikali z znanimi predlogami ali pa po lastni domišljiji. Uporabljali bomo akrilne barve.

Delavnica je  namenjena  vsem od 4. leta dalje, tudi kot družinsko ustvarjanje.

Vaša mentorica bo Alja Kump Ankerst iz Zveze ustvarjalnih društev Kranj (Krice krace).

Zaželene prijave na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 733 344.

Delavnica so bo odvijala na prostem, v primeru dežja pa v šoli.

Udeležba je brezplačna.

 Več o projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih: http://www.ctrp-kranj.si/project/biodiverziteta-v-naseljih/

Več o Krice kracah: https://www.facebook.com/krice.krace.9

Dogodek se organizira v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

 

 

Related Images:

(Visited 52 times, 1 visits today)
Accessibility