Na stičišču Grozd NVO Gorenjske bodo dosegljivi tako po elektronski pošti (info@zavod-tri.org) kot tudi po telefonu: 040 528 387 (Nina) in 040 310 852 (Anka). Pokličite jih, če potrebujete informacije ali pomoč.

Izobraževalne delavnice Pridobivanje sredstev za nevladne organizacije, napovedane za april, bodo izvedli preko spleta ali pa termin prestavili – o vsem vas bodo pravočasno obvestili.

Odločitev vlade o zadržanju izvrševanja proračuna za leto 2020 ne bo vplivala na projekte in programe, za katere imate že sklenjene pogodbe z ministrstvi – več si lahko preberete v prispevku CNVOSa – TUKAJ. CNVOS redno dopolnjuje vse informacije za NVO v času koronavirusa.

Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPP) med delodajalci, upravičenimi do delnega povračila nadomestila plače, ne vkjučuje nevladnih organizacij. Kljub pozivu nevladnih organizacij in pripravljenem amandmaju, le-ta ni bil sprejet. CNVOS pa je uspel doseči, da enoletni odlog odplačevanja kreditov velja tudi za društva in druge NVO. Dogajanje na tem področju bomo budno spremljali ter vas o vsem ažurno obveščali.

Rok za predložitev letnih poročil je podaljšan do 31. maja 2020. Zakon o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju (ZIUJP)  podaljšuje rok za oddajo poročil – za vse zavezance, ki morajo letna poročila oddati do 31. marca, torej tudi za društva, se rok podaljša na 31. maj 2020. Več na AJPES-u.

Društvo Asociacija-društvo nevladnih organizacij in posameznikov na področju kulture ažurne informacije v zvezi z aktualnimi ukrepi za ustvarjalce/-ke ter nevladne organizacije na področju kulture objavlja na spletu v rubriki Pogosta vprašanja: Neodvisna kultura v času epidemije.

Mreža NVO za vključujočo informacijsko družbo – VID je pripravila pregled spletnih orodij za izvedbo sestankov  na daljavo.

Čas ukrepov omejevanja širitve virusa COVID-19 je tudi čas za solidarnost – če ste popolnoma zdravi in vam življenjska situacija dopušča, da se aktivirate kot prostovoljec/-ka, spremljajte obvestila svojih občin in  civilne zaščite.

SKUP – skupnost privatnih zavodov, partnerska organizacija Grozda NVO Gorenjske, in Sklad 05 sodelujeta v globalni akciji zbiranja sredstev za najbolj ranljive ljudi v državah z najšibkejšim zdravstvenim sistemom. V ta namen so Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) in fundacija Združenih narodov  v sodelovanju s Transnational Giving Europe (TGE) in Swiss Philanthropy Foundation (SPF) odprti globalni Sklad COVID-19 ter k donacijam pozivajo  posameznike in podjetja. Zbrana sredstva bodo namenjena krepitvi globalnih prizadevanj za preprečevanje, odkrivanje in odzivanje na rastoče nove izbruhe koronavirusa ter pospešitvi prizadevanja za razvoj cepiva in zdravljenja. Za več informacij lahko pišete na info@sklad05.si ali pokličete na 041 684 182 (Primož Šporar).
Ostanite zdravi!

Ekipa Grozda NVO Gorenjske 

Ekipa Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj

Related Images:

(Visited 86 times, 1 visits today)
Accessibility