Vabimo vas, da se nam pridružite na tečaju: Obrezovanje sadnih dreves  (Dvodnevni tečaj)   –  PETEK 6.marec in SOBOTA 7.marec 2020

 PETEK 6. marec od 17h-20h (Teoretični del tečaja)

Vsebina:

  • Kratek vpogled v zgodovino rezi sadnega drevja, njen vpliv na fotosintezo     in našo uspešnost pri pridelavi sadja
  • Spoznali boste fiziološko tehnične zakonitosti in cilje rezi v različnih obdobjih razvoja sadnega drevesa, tehnike oblikovanja krošenj, pa tudi tehnike rezi v posebnih primerih, kot so pomlajevanje, rekonstrukcija in asanacija drevja
  • V zaključku pa ste k besedi povabljeni tudi Vi s svojimi izkušnjami in vprašanji.

Teoretični del tečaja bo potekal v Kranju, v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Cankarjeva 3, Kranj- staro mestno jedro)

SOBOTA, 7. marec od 10h-13h (Praktični del tečaja)

Vsebina:

Praktični prikaz rezi bo potekal v sadovnjaku kmetije Kepic na Podreči pri Kranju (Podreča 10). Kakšno bomo rekli tudi o zaščiti sadnega drevja pred boleznimi in škodljivci. Na koncu sledi razprava, vprašanja in odgovori.

Zbor udeležencev za praktični prikaz  bo na  kmetiji Kepic v Podreči pri Mavčičah (Podreča 10).

Cena celotnega tečaja (2 delavnici) znaša 40 EUR na osebo. Zaradi boljše organizacije so obvezne prijave po e-pošti: vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali GSM 040 733 344 (Vlasta) do četrtka, 6.3.2020. Vsak udeleženec tečaja prejme tudi gradivo.

Znesek tečaja 40 EUR vplačajte do četrtka, 6.3.2020 na TRR  št. SI56 1010 0003 9602 573, BIC: BAKOSI2X, namen: tečaj.

V primeru premalo prijav si pridržujemo pravico do odpovedi. V tem primeru vam znesek povrnemo v celoti.

Tečaj bo vodil Matjaž Zupančič, lastnik podjetja Maklen Zupančič, k.d., sadjar in vrtnar, avtor številnih strokovnih člankov v revijah Biobrazda in Urbano vrtičkanje, predavatelj z bogatimi izkušnjami oblikovanja vrtov in vzdrževanja drevja, svetovalec za EM tehnologijo v hortikulturi pri podjetju Micronatura d.o.o., mentor raziskovalnega projekta čiščenja voda na Šolskem centru Velenje, v izobraževalnem programu naravovarstva, mentor kmetije na Zaplani in sadjarske kmetije v Selu pri Ajdovščini ter strokovni svetovalec za biotehniko v šovu Kmetija nov začetek 2016.

Prisrčno vabljeni!

Delavnica se izvaja v okviru programa “Podeželsko razvojno jedro” 2020, ki ga sofinancirajo občine Kranj, Naklo, Šenčur, Preddvor in Jezersko.

Related Images:

(Visited 295 times, 1 visits today)
Dostopnost