Idejni projekti soseske Planina za leto 2018
Zaključna predstavitev in delavnice s prebivalci

Sreda, 17. januar, od 18. do 20. ure
Nekdanja trgovska šola, Županičeva 22, Kranj

Skupina za prenovo soseske Planina vas vabi k sodelovanju pri oblikovanju zaključnih idej osmih projektov, s katerimi želi Mestna občina Kranj v največji kranjski soseski dvigniti nivo bivanja. V preteklih dveh letih so se z vašo pomočjo izoblikovale najbolj pereče težave, skupaj s strokovnjaki smo že v tem času pripravili in izvedli manjše oživitvene projekte, zdaj pa smo določili osem večjih projektov. Sodelujte pri zaključnih predlogih in predlagajte pobude, ki bodo vse projekte naredile še bolj vaše.

Na zaključni predstavitvi v sredo, 17. januarja, bomo v dveh urah pregledali vse projekte, nato pa se razdelili v manjše skupine in v obliki delavnic predlagali še zadnje praktične popravke, finese naslednjih projektov:

(1) Center za družine prinaša nadgradnjo osrednjega otroškega igrišča z novimi pridobitvami, kot so pokrita igralnica, čajna kuhinja, previjalnica in sanitarije. Nov prostor bo primeren za igro, vzgojo in varstvo otrok. Za kaj bi ga skozi leto lahko še uporabljali?

(2) Kolesarski poligon (pumptrack) bo razveselil otroke in mlade, ki se spogledujejo z urbanimi športi. Oblikovali bomo novo neformalno in za vse odprto točko druženja, ki bo na voljo za rekreacijo mladih. Kakšne vsebine lahko razvijamo sočasno s kolesarskim poligonom?

(3) Povezovalna tematska pot med Planino 1, 2 in 3 ne bo zgolj fizična povezovalna površina, temveč jo želimo spremeniti v pot, ki bo dostopna za gibalno in seznorno ovirane prebivalce. Nekaj ovir smo prepoznali že mi, nekaj jih bomo našli skupaj z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Kranj. Pomagajte nam najti tiste, ki bi jih lahko pozabili!

(4 in 5) Podhoda pod Cesto talcev in cesto Rudija Šeliga sta neosvetljena, neprivlačna in redko v uporabi. Njuna oživitev prinaša novo urbano opremo – klopi, razstavne površine ter druge funkcionalne in estetske ulične elemente. V katere barve ju bomo prebarvali?

(6) Skupnostni prostor na Planini 3 se bo oblikoval okoli urbanega parka in otroškega igrišča, ki izhaja iz organskih form med hribčki in plezalno steno. Posedanje, igra, druženje, vrtički, nasadi cvetlic in urbani sadovnjak … Smo kaj pozabili? Kaj pa, če bi pripravili čisto naš Planinski čaj?

(7) Urbani center na Planini 1 bo namenjen rekreacijski vadbi za različne generacije, postal bo točka neformalnega druženja, kjer se bo izvajal raznolik program. Večnamenska dvorana bo poleg športnih aktivnosti služila tudi večjim prireditvam. Kakšnega dogajanja si želimo v njem?

(8) Nova urbana oprema na Planini bo sestavljena iz klopi, smetnjakov, stojal za kolesa, količkov, pitnikov, korit in opor za vzpenjalke. Nameščene bodo tudi dodatne ulične svetilke, informacijske table in panoji ter avtobusna nadstrešnica. Lokacije nove opreme so označene na zemljevidu. Ob prenovi bo odstranjenih veliko obstoječih elementov, ki jih želimo reciklirati in ponovno koristno uporabiti na Planini. Oglejte si naše predloge in podajte svoje!

Vabljeni, oblikujmo Planino skupaj!

– – –
Skupina za prenovo soseske Planina, Mestna občina Kranj, KS Primskovo, KS bratov Smuk, KS Huje, KS Planina Kranj in Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj

Related Images:

(Visited 39 times, 1 visits today)
Accessibility