Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj je v sredo, 15. novembra 2017 organiziral obisk dobrih praks upravljanja malih zavarovanih območij na obmejnem območju Italije za predstavnike lokalnih skupnosti na Gorenjskem.

Z nami na pot se je odpravila tudi predstavnica Zavoda za varstvo naravne dediščine iz Kranja Sonja Rozman, predstavnica Mestne občine Kranj, Ana Gradišar ter predstavnik lastnikov naravnega rezervata Bobovek pri Kranju. Zbrali smo se v Kranju in se odpeljali proti Ljubljani, kjer se nam je pridružila predstavnica Ministrstva za okolje gospa Zupanc Hrastar. Pot nas je vodila naprej proti Novi Gorici in čez mejo.

Naša prva postaja je bila v Doberdobu, kjer  se nam je predstavila kooperativa Rogos s svojimi aktivnostmi, kako sodelujejo z lokalnimi avtoritetami, z turističnimi ponudniki, osebjem za upravljanje rezervata, financiranje… Predvsem pa so nam predstavili upravljanje Naravnega rezervata Doberdobsko in Prelosno jezero, ki smo si ju tudi ogledali. Tu smo si privoščili tudi kosilo z njihovimi lokalnimi jedmi.

Po kavici pa naprej na ogled in predstavitev Naravnega rezervata izliv reke Soča, kjer je bilo še posebej zanimivo. Zanimivo je bilo tudi vreme – od rahlega dežja, močnega vetra, sonca in celo čudovite mavrice, ki se nam je pustila celo ujeti v fotoaparat. Tukaj pa so fotografije, ki povedo več kot besede.

 

Polni novih vtisov in z novimi znanji smo se pozno popoldne odpeljali nazaj na našo lepo Gorenjsko.

Vlasta Juršak

 

 

Related Images:

(Visited 60 times, 1 visits today)
Accessibility