Vabimo vas, da se nam pridružite na praktični delavnici:

SORTE VRTNIN NAŠIH BABIC in NARAVNA GNOJILA TAL ZA ZDRAV PRIDELEK,

v ČETRTEK, 9. novembra 2017 ob 18.00 v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Župančičeva ul. 22, Kranj).

O avtohtonih sortah naših vrtnin in sadja nam bo svoje praktične izkušnje predstavil mlad kmet Jernej iz kmetije Mazej iz vasi Gneč pri Mozirju. Med Slovenci je še posebej poznan po pridelavi paradižnika, saj na kmetiji gojijo več kot 240 vrst te okusne zelenjave. Zaradi tega je dobil vzdevek  »kralj paradižnikov«.  In čeprav se ne kmetiji najde kar nekaj okusne in zdrave eksotične zelenjave, pa Jernej s prav posebno skrbjo neguje in ohranja naše  stare sorte zelenjave in sadja.

Za dober pridelek rabimo tudi zdrava in bogata tla, kar se dobro zaveda tudi direktor podjetja Bioguana Primož Ulaga, ki nam bo predstavil  100% naravno organsko mineralizirano gnojilo – netopirjev iztrebek, ki je po svetu znan kot izredno kvalitetno gnojilo. Vsebuje veliko količino hranil, dušika, fosforja, kalija, kalcija, magnezija, ki omogoča, da je zemlja rodovitna, pridelki veliki in okusni, rastline pa bolj odporne na bolezni in škodljivce.

Po predavanju bosta predavatelja na voljo za vaša vprašanja.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo OBVEZNO sporočite po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si  ali po gsm 040 733 344. Delavnico bomo predvidoma zaključili do 20. ure.

Udeležba je brezplačna.   Prisrčno vabljeni!

 

Delavnica se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro – projekti podjetniškega razvoja podeželja na območju osrednje gorenjske v letu 2017, ki ga sofinancirajo  občine Kranj, Naklo in Preddvor.

Related Images:

(Visited 30 times, 1 visits today)
Accessibility