V soboto, 27.maja 2017  se je na Glavnem trgu v Kranju začel letošnji ‘Kolesarski dan pod Storžičem‘ . Tema letošnjega dne je  Nakupuj s kolesom‘. Dogodek je organiziralo Društvo Rekreatur, ki je pripravilo tudi nakupovalni kolesarski izlet. 

Glavni trg v Kranju je bil poln! Poleg promocijskih stojnic Društva Sorško polje in Zavoda Stonoga, se je predstavljalo tudi Društvo upokojencev s ponudbo svojih izletov, trenerji in serviserji Kolesarskega kluba Kranj so kolesarjem pregledali kolo in svetovali, člani Slovenske kolesarske mreže pa so  predstavili vseslovensko akcijo ‘Pripelji srečo v službo’, Rekreatur pa je predstavil letošnje novosti.

Seveda ste na dogodku lahko srečali tudi nas – Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, ki je za vas pripravil predstavitev predelave navadnega kolesa v kolo z električno asistenco. Svetovali so strokovnjaki na tem področju, lahko ste si pobližje ogledali tako nadgrajeno kolo in preverili kaj in kako bi se dalo predelati tudi vaše kolo.

 

Mogoče bo vaš naslednji izlet “nakupuj s kolesom” že daljši, pa brez težav boste bolj natovorjeni, saj vam bo v pomoč električna asistenca na kolesu.

Lepo je naše jeklene konjičke pustiti doma in se na izlet odpraviti s kolesom – je dobro za dušo in telo, pa še naše okolje nam je hvaležno.

Prijetno in srečno vožnjo in se vidimo prihodnjič, ko vas bomo spet povabili, da prikolesarite v našo družbo.

V.J.

 

Related Images:

(Visited 45 times, 1 visits today)
Accessibility