Presenetil me je klic iz POP TV, kjer so me zelo previdno spraševali, kje bi lahko dobili statve za ročno tkanje. Ko so dobili moje zaupanje, so mi povedali, da bodo v svoji oddaji presenetili eno od naših tečajnic, ki je obiskovala tečaj ročnega tkanja na stavah. Zelo sem se razveselila in takoj smo začeli s pripravami.

Poiskala sem fotografije Sonje Roblek, ki je bila na našem tečaju tkanja v Kranju februarja letos.

dscn3141 dscn3157 dscn3213  dscn3231 dscn3379 dscn3390 img_2293 dscn3410

Tečaj je vodila predsednica Združenja Snovatica iz Zaječarja iz Srbije, ki tkanje poučuje že 25 let. Naše tečajnice so bile navdušene, kako jim je Sanja približala to ročno umetnost – tkanje.

dscn3121 Foto: Vlasta Juršak

Gospodu Roku iz POP TV sem dala tel. štev. naše mentorice Sanje in čakala, da se mi ona javi. Vedela sem kako vesela in presenečena bo, saj so jo povabili, da sodeluje v oddaji in se tam sreča s Sonjo – svojo učenko tkanja. S seboj bo pripeljala tudi čisto prave statve, ki bodo darilo za Sonjo.

Prišla je pričakovana nedelja, ko sva v hladnem jutru skupaj z Rokom na Ljubljanski avtobusni postaji čakala avtobus, ki bo pripeljal Sanjo iz Zaječarja. Seveda je avtobus imel zamudo 🙂  Veselo sva se pozdravili, Sanja je spoznala Roka in skupaj smo odšli do hotela, kjer je POP TV rezerviral Sanji sobo, potem pa smo se odpeljali na POP TV, saj sva s Sanjo morali sestaviti statve, da jih bodo lahko v oddaji uporabili kot darilo za Sonjo. Rečeno, storjeno. Pridružil se nam je še moj prijatelj Brane, saj so pri takem delu moške roke več kot dobrodošle.

Vsi trije smo bili radovedni, kako zgleda studio in imeli smo kaj videti. Mimo mnogih kablov smo se prebili do gromozanskega prostora, kjer je bil čudovit studio za oddajo Dan najlepših sanj, videli smo tudi studio oddaje Slovenija ima talent in pa oddaje Preživetje. Kako zanimivo, odri, luči, pa še več luči, pa cel kup opreme, ki ji niti imena ne poznam. No, pa smo se lotili sestavljanja statev.

SAMSUNG    SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG  SAMSUNG SAMSUNG

SAMSUNG  SAMSUNG Foto: Vlasta Juršak

Tako, presenečenje za Sonjo je bilo pripravljeno. Zdaj pa tisti najtežji del, o vsem molčati in čakati dan, ko bomo lahko videli veselje v Sonjinih očeh.

In se je zgodilo – oddaja Dan najlepših sanj, kjer so našo učenko tkanja Sonjo Roblek presenetili z lepim darilom – statvami in obiskom učiteljice tkanja Sanjo Šarčević iz Zaječarja.

Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen   Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen        Foto: Miro Majcen

Presenečenje, smeh, solze sreče, veselje – kaj bi si človek še želel drugega. Končno smo si vsi, ki smo sodelovali pri pripravi presenečenja lahko oddahnili, saj je vse potekalo še bolje, kot smo si želeli.

Naslednji dan pa še k Sonji domov. Rok je kombi POP TV-ja parkiral pred hišo naše Sonje v Bašlju in moški so iztovorili statve za Sonjo. Potem pa se je začel moški posvet, kako bomo statve spravili v hišo, saj so tako velike, da cele ne gredo skozi vrata. Ko so izčrpali vse možnosti so nama s  Sanjo le prisluhnili, da bova statve delno razstavili, nato jih bomo odnesli na želeno mesto, tam pa jih bomo spet sestavili nazaj. Potem pa bo vse pripravljeno, da bo Sonja lahko začela ustvarjati.

SAMSUNG  SAMSUNG SAMSUNG  SAMSUNG       Foto: Vlasta Juršak

Ravno smo uspeli sestaviti statve do konca in Sanja je Sonji dajala še zadnje praktične napotke za tkanje, ko nas je presenetil nepričakovani obisk – novinarka in snemalec iz oddaje Svet na Kanalu A, ki jih je pritegnila zgodba o Sonji in njeni prijateljici ter o ljubezni do tkanja.

SAMSUNGDan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen Dan najlepših sanj, testa oddaja, tretja sezona - foto Miro Majcen SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNG  SAMSUNG    Foto: Vlasta Juršak

Kar precej dela in  vznemirjanja smo imeli tudi ta dan, zato smo z veseljem prigriznili dobrotam, ki nam jih je pripravila Sonja. Nato pa je bilo treba iti narazen. Poslovili smo se kot pravi prijatelji, kar ni bilo enostavno. Še zadnji objem, pa mahanje v slovo in s Sanjo sva se odpeljali v Ljubljano.

Po poti sva premlevali, kaj vse smo doživeli in bili sva veseli, da je POP TV izbral Sonjo in njeno prijateljico za oddajo Dan najlepših sanj in da sva bili lahko del tako lepega presenečenja. Hvala vam POP TV-jevci.

Tako, zgodbo sem povedala, Sonja med tem že veselo dokončuje njen prvi, čudoviti šal, nas pa čaka nasljednji tečaj tkanja konec novembra, ki ga z veseljem pričakujemo vsi – Sonja, Sanja in tudi jaz.

Zapisala Vlasta Juršak

OGLEJTE SI ODDAJO IN PRISPEVEK: 

http://www.24ur.com/ekskluziv/film_tv/dan-najlepsih-sanj-statve-za-sonjo-in-presenecenje-iz-avstralije.html

Related Images:

(Visited 146 times, 1 visits today)
Accessibility