Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici:

POMEN IN UPORABA NARAVNIH MIKROORGANIZMOV  V PRIDELAVI ZDRAVE HRANE

  eko-food

v torek, 11. oktobra 2016 ob 18. uri v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Župančičeva ul. 22, Kranj – stara trgovska šola)

PROGRAM:

      Kaj so efektivni mikroorganizmi (EM) in kako delujejo

      Praktična uporaba efektivnih mikroorganizmov v ekološkem vrtnarstvu, kmetijstvu

      Kako pripraviti zemljo-gredo, da bo na njej čim manj plevela, kaj se zgodi če plevel v fazi kompostiranja fermentira,

      Prednosti vzgoje ekoloških semen in sadik s pomočjo efektivnih mikroorganizmov,

      Naravno listno in talno škropljenje rastlin z efektivnimi mikroorganizmi za zaščito pred boleznimi, …

Pomen ločevanja, zbiranja in predelave organskih odpadkov za našo zdravo prehrano, zbiranje bioloških odpadkov na samem izvoru – v kuhinji – brez smradu in gnitja tudi do 30  dni s pomočjo efektivnih mikroorganizmov (EM): prednosti fermentiranih odpadkov, pridobivanje naravnega humusa ter tekočine za zalivanje in gnojenje rastlin,

Uporaba fermentacijske tekočine, ki nastaja z zbiranjem bioloških odpadkov (za zalivanje in gnojenje rastlin, čiščenje odtokov po hiši, revitalizacija greznic, …),

 Praktični nasveti in pristopi k naravnemu/ekološkemu vrtnarjenju, domače in tuje izkušnje

 Delavnico bo vodil Iztok Šajtegel, EM Tehnologija d.o.o.

 Udeležba je brezplačna.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po  gsm 040 733 344 ali po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si. Delavnico bomo predvidoma zaključili do 20. ure.

 Vabljeni!

VABILO: em-11-oktober-2016a

(Visited 14 times, 1 visits today)
Accessibility