Doživetja preddvorskih voda

Doživetja preddvorskih voda

NARAVOSLOVNA DOŽIVETJA NA TURISTIČNEM DOGODKU ”PO POTEH PREDDVORSKIH VODA” 

V Preddvoru se je z dobro obiskanim naravoslovno-turističnim pohodom ”Po poteh preddvorskih voda” začel prvi del predstavljanja velike pestrosti tukajšnjih voda. V okviru pohoda so udeleženci obiskali in spoznavali zanimivosti kar štirih tukajšnjih vodnih teles: jezera Črnava, reke Kokre z njenim ribjim življem ter potokov Suha in Bistrica. Pika na i ob zaključku dogodka je bila pogostitev s pečenimi ribami, in to v slogu ”dolgih miz” v naravi. Tak način pogostitve je v svetu že pravi turistični trend  in nabrežje jezera Črnava so se zanj izkazala kot ustvarjena. Pri slednjem se je  kulinarični ustvarjalec, gostila Pr’ Bizjak iz Zgornje Bele pri Preddvoru, resnično izkazal…Tako s pripravo ribjih jedi kot tudi z ureditvijo izjemnega ambienta.

Na pohodu so udeležence vodili vodniki Zavoda za turizem Preddvor, reko Kokro in njeno ribje bogastvo pa so predstavili člani Ribiške družine Kranj. Dogodek je sicer organiziral omenjeni Zavod v sodelovanju s Centrom za trajnostni razvoj podeželja Kranj.

To pa je le ena od načrtovanih aktivnosti predstavljanja in promocije obilja ter predvsem kvalitete voda v občini Preddvor. Poleg že predstavljenih vodnih točk tukajšnji vodni izviri oz. zajetja s svojo zelo kvalitetno (podzemno) vodo oskrbujejo pomemben del prebivalcev osrednje Gorenjske. Na območju občine je prav tako še precej drugih dobro ohranjenih hribovskih potokov. Glede na pomen kvalitetne vode za zdravje in vitalnost ljudi ter da jo v velikem delu sveta zmanjkuje, je to izredna naravna danost, ki se jo še premalo zavedamo. Na turističnih delavnicah od pomladi do jeseni leta 2015 so udeleženci iz vse občine Preddvor prav zato izbrali tukajšnjo raznolikost in kvaliteto voda kot eno od glavnih vsebin prihodnjega turističnega razvoja.

Kako je bilo na dogodku pa si oglejte na spodnjih foto utrinkih:

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????  ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????  ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????  ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????   ???????????????????????????????  ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????  ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Related Images:

(Visited 22 times, 1 visits today)
Accessibility