Sapiens Fashionshow v kranjskih rovih

četrtek, 27. avgust, ob 19h

Kranjski rovi (vhod pod mostom čez Kokro) in Layerjeva hiša (Tomšičeva 32, Kranj)

Layerjeva hiša in kreativni duo BIT clothes po dveh uspešnih razstavah združujeta moči pri novem podvigu: modni reviji v kranjskih podzemnih rovih. Sapiens – nova kolekcija oblačil kranjskih modnih oblikovalk Tine Hribernik in Barbare Drmota, ki delujeta pod imenom BIT clothes so kreacije, narejene pretežno iz industrijske konoplje.

Sapiens Fashionshow bo predstavljena na nenavadni lokaciji, ki pa je kot ustvarjena zanjo. Kranjski podzemni rovi se bodo v četrtek, 27. avgusta, spremenili v naravno modno pisto! Na delu 1300 metrov dolgih rovov bo kolekcija Sapiens spregovorila o stalnosti človeške biti, pretakanje notranjih lastnosti iz preteklosti prek sedanjosti v prihodnost. Industrijska konoplja nastopa v njej kot zgodovinski material, ki bo v prihodnosti vse bolj prisoten v vsakdanjih oblačilih, tako iz uporabnega, estetskega kot tudi ekološkega vidika.
Ogled modne revije v kranjskih rovih je brezplačen, po šovu pa se selimo na vrt Layerjeve hiše, na druženje z glasbo in spoznavanjem pridelovalcev in predelovalcev izdelkov iz industrijske konoplje pod okriljem Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Kmetija Anton Korenjak iz Predoseplj, Bio pekarna Nonona špajza-Daniel Škrjanc, podjetje Wise World  – predstavitev tkanin iz industrijske konoplje).

 

Program:

ob 18:45h: aperitiv Krucefix pred vhodom (vhod pod mostom čez Kokro)

ob 19h: začetek modne revije v rovih

ob 20h: druženje na vrtu Layerjeve hiše (Tomšičeva 32, Kranj) z Vibe Department in domačimi kmeti, pridelovalci in predelovalci industrijske konoplje

***
Produkcija: BIT clothes in Layerjeva hiša

Podpora: Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Klub študentov Kranj, Pharmagan

Hvala: Kunststyle, Slabescene, trgovina Cecilija Kranj, trgovina Vida, Vibe Department, Lična gospodiščna, Zavod za turizem Kranj, Kmetija Korenjak Anton, Nonina špajza – Danijel Škrjanc, Miha Štefe

Prijazno vabljeni!

 

Related Images:

(Visited 20 times, 1 visits today)
Accessibility