Vabimo vas, da se nam pridružite na nedeljskem  potepu

 ZMAJEVA POT MED BARJEM IN KRIMOM

DSC06952

v NEDELJO, 12. aprila 2015 ob 18. uri

Zborno mesto:

–        Parkirišče kmetijske zadruge Sloga Kranj, ob 9.00 uri (nasproti Mercator centra na Primskovem),

–       ali ob 10.00 uri v vasi Jezero pri Podpeči (zadnja postaja mestnega avtobusa  št.19.b).

Iz ekološkega in praktičnega vidika zaželeno, da si avtomobilski prevoz delimo.

…po maju diši na Barju. Po medu cvetnih popkov črnega trna, po klorofilu mladih listov, ki se rojevajo v novo pomlad, po sončnem zahodu ujetem v perje sive čaplje…

DSC06936

Zmajeva pot nas bo vodila do osamelca nad vasjo in cerkvico sv. Lovrenca. Kot pravi barjanci bomo globoko vdihnili svež podeželski zrak in za hipec ukradli pogled na brsteč gozdiček za cerkvico, na zasnežene Karavanke, Julijske Alpe in pred njimi Polhograjsko hribovje in ne tako daleč na Ljubljanski grad, proti Kamniku.

Pot nas bo vodila na dobrave za vasjo, skozi slikovit kraški gozd mimo Ledene jame, proti Planinci. Tu se naš vzpon konča.

Počasi se bomo spuščali skozi »čemažev gozd« proti Preserju. Tišina in mir gozda in njegovih prebivalcev nas odpeljejo nekam globoko vase, v čas brez časa. V mir.

Na enem najčudovitejših barjanskih razglednikov na sv. Ani, se bomo brez zadržkov naužili pogleda na Barje, njegove osamelce, počasno Ljubljanico, ki se lenobno vije po svoji strugi, zatavali v čase Jalnovih Bobrov in se naužili pozitivne energije. Cerkev je namreč sezidana na temeljih stare  gotske cerkve.

Po čudovitem gozdičku belega gabra se bomo spustili prav na jezersko obalo, kjer si bomo privoščili pravo malo otroško veselje. Poiskali bomo vse male izvire in vse ponore, med ločjem stikali za racami, se zibali na ogromnih šopih barjanske trave, s pogledom božali močvirske tulipane, preskakovali barjanske grabne… in če bomo imeli srečo ujamemo še vaški žabji zborček na pevski vaji pred velikim Gala žabjim koncertom v maju.

Čaka nas še sončna terasa in  topel čaj, da se do sitega naklepetamo in naužijemo smeha in radosti, razgledov na prehojeno pot in družbe drug drugega.

Potep je lahka tura, primerna za vsakogar. Potrebujete pohodne čevlje, zaželene  planinske palice za bolj udoben in varen korak, malček za pod zob in željo po druženju in raziskovanju.  Zaključek potepanja predvidoma med 14. in 15. uro.

Z vami se bo potepala Maruša Lavtar.

Prispevek za voditeljico je  7.00 EUR na osebo (poravnate na zbornem mestu).

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št.: 040 795 406.

Zaželene so vaše prijave do vključno sobote  11. Aprila. 2015

Toplo vabljeni z nami!

 

Related Images:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Accessibility