V Kranju smo imeli v oktobru že 6. tečaj ročnega tkanja na statvah. Dopoldne je tečaj potekal v okviru nacionalnega programa z naslovom Omamljen z delom.si, ki ga vodi Fundacija Vincenca Drakslerja, prvo socialno podjetje na gorenjskem. Tečaj je vodil Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Združenjem za ohranjanje in razvoj etno tkanja SNOVATICA iz Zaječarja v Srbiji. Tečajnice so bile tokrat že na izpopolnjevalnem tečaju, kjer so spoznavale že bolj zahtevna znanja tkanja – tkanje slikovnih vzorcev, tkanje čipk, uporaba različnih materialov in dodatkov ter uporabo starih tkanin, ki so jih ponovno uporabile za tkanje.

DSCN2625DSCN2581DSCN2696

Popoldne pa je potekal osnovni tečaj Ročnega tkanja za vse generacije, ki ga je organiziral Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru programa Podeželsko razvojno jedro.

Na tečaju so se zbrale bodoče tkalje iz različnih koncev Slovenije, ki niso tkale le osnovnih vzorcev, temveč tudi nove, prijateljske vezi. Tečaj je potekal v odličnem, ustvarjalnem in prijateljskem vzdušju, kar je tudi osnovni namen: pridobivanje novih znanj, skupno ustvarjanje, izmenjava izkušenj, druženje, prenos znanj na druge, možnosti skupnega nastopanja na modnih revijah, prodajnih mestih ter ohranjanje tradicije tkanja, ki jo prilagajamo današnjemu človeku.

DSCN2718 - kopija DSCN2743 - kopijaDSCN2784 - kopija

 

 DSCN2741 - kopijaDSCN2740 - kopijaDSCN2734

 

 

Related Images:

(Visited 57 times, 1 visits today)
Accessibility