Vabimo vas, da se nam pridružite na prostovoljskih

akcijah zasajanja avtohtonih sadnih dreves v Kranjski Gori

Boš sadiv marec 14 C

Na javnih površinah bomo zasajali avtohtona visokodebelna sadna drevesa. S tem želimo zagotoviti zdravo, lokalno pridelano sadje dostopno za vse, ohranjati avtohtone sadne vrste ter naša urbana središča obogatiti s sadnimi parki, ki bodo krasili naše kraje.

Pridružite se nam pri akcijah sajenja in s tem zagotovite tako sebi kot svojim potomcem zdravo sadje, avtohtono pokrajino in ohranjanje naše kulturne dediščine.

AKCIJE BODO POTEKALE:

–      ČETRTEK, 16. oktobra 2014, zbor pred Zdravstvenim domom v Kr. Gori ob 14. uri

–      PETEK, 17. oktobra 2014, zbor pred Zdravstvenim domom v Kr. Gori ob 9. uri

V četrtek in petek bomo pripravili zemljišče za zasajanje, zato so zaželeni krampi in lopate, primerna obutev in obleka.

–      SOBOTA, 18. oktober, zbor pred Zdravstvenim domom v Kr. Gori ob 14. uri

–      NEDELJA, 19. oktober, zbor pred Zdravstvenim domom v Kr. Gori ob 10. uri

V soboto in nedeljo bomo posadili približno 75 sadik različnega avtohtonega sadnega drevja, zato so zaželene lopate in grablje, motike, primerna obutev in obleka.

 

Na akcijah se boste naučili kako pravilno posaditi sadno drevo in kako zanj skrbeti, kakšne so najprimernejše sadne vrste za vaš vrt, sadovnjak. Dneve bomo preživeli v prijetni družbi naših somišljenikov, se spoznavali, učili, družili.

 

Zaradi lažje organizacije in oblikovanja skupin je obvezna prijava na srg.drustvo@gmail.com ali gsm 040 898 058, kjer boste prejeli tudi vse dodatne informacije.

 

Akcijo v okviru projekta dynAlp nature sofinancira Občina Kranjska Gora, vodita pa jo Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Slovensko rodovno gibanje.

 

Prisrčno vabljeni! 

Related Images:

(Visited 32 times, 1 visits today)
Accessibility