PROGRAM REGIJSKE KONFERENCE
LOKALNA SAMOOSKRBA:
UVELJAVITEV NAČELA KRATKIH VERIG V SISTEMU JAVNEGA NAROČANJA HRANE IN ŽIVIL V JAVNIH ZAVODIH
DATUM: SREDA, 2. OKTOBER 2013
KRAJ: ŠKOFJA LOKA, SOKOLSKI DOM
11.30-12.00 registracija udeležencev
12.00 UVODNI DEL
Govorniki:
- Mag. Miha Ješe, župan občine Škofja Loka
- Predstavnik ministrstva za kmetijstvo in okolje
- Rok Šimenc, direktor Razvojne agencije Sora
12.15 VSEBINSKI DEL – I. del
- Kakovost in pomen lokalno in ekološko pridelane hrane ter uveljavitve načela
«kratkih verig« v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih
Maja Žibert, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
- Praktični vidiki sistema javnega naročanja hrane v javnih zavodih
Alenka Kavčič, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
- Sistem organizirane prehrane v vzgojno-izobraževalnih ustanovah z različnih vidikov
Irena Simčič, Zavod Republike Slovenije za šolstvo
- Možnosti živilskih podjetij pri direktni oskrbi javnih zavodov s hrano in živili
Tatjana Zagorc, GZS Zbornica živilskih podjetij
- Živila višje kakovosti v Pivki perutninarstvu in Delamarisu
Petra Skok, Pivka perutninarstvo d.d.
Katja Uljan Šinkec, Pivka d.d. in Delamaris d.o.o.
- Ukrepi za oskrbo javnih ustanov s slovenskimi ekološkimi živili in pregled trenutnega stanja v javnih ustanovah
Sandra Turnšek, direktorica Mlekarne Krepko
- Problematika pri javnih razpisih s perspektive pekarskega podjetja
Suzana Šimenc, Žito d.d.
- Predstavitev potencialnih ponudnikov hrane
Gabrijela Salobir, KGZS
- Predstavitev sistema javnega naročanja v javnem zavodu Kranjski vrtci
Katarina Jevšjak in Marjeta Podpečan, Javni zavod Kranjski vrtci
13.45- 14.15 ODMOR
- Predstavitev Leader projekta Okusi loškega podeželja z degustacijo lokalnih jedi
14.15 VSEBINSKI DEL – II. del
- Predstavitev sprememb Zakona o javnem naročanju in pilotnega projekta oblikovanja javnega razpisa za enega izmed javnih zavodov ter predstavitev dokumenta » Priporočila za javno naročanje v javnih zavodih«
Maja Kokovič, Ministrstvo za finance
Matjaž Kočar, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
- Uvajanje lokalnih pridelkov v gorenjske osnovne šole
Lidija Šnut, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj
- Aktivnosti LAS loškega pogorja na področju lokalne samooskrbe
Ivica Rant, LAS loškega pogorja
- Vzgoja o zdravi prehrani in pomenu lokalno pridelane hrane – predstavitev projekta PESCA
Ana Ambrožič, Biotehniški center Naklo
- Lokalno pridelana hrana v šole in vrtce – predstavitev pilotnega projekta »Otroci jejmo zdravo«
Vlasta Juršak, Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj
- Vloga Loške zadruge kot veznega člena med proizvajalci in javnimi zavodi
Mitja Vodnjov, Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka
Stevo Ščavničar, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske
- Potenciali ekološke kmetije pri lokalni samooskrbi – ekološka kmetija Porta
Marija in Marjan Fister, Ekološka kmetija Porta
- Predstavitev sodelovanja šole z lokalnimi ponudniki hrane
Agata Bradeško in Jana Rojc, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas
15.30 RAZPRAVA IN VPRAŠANJA
16.00 ZAKLJUČEK KONFERENCE