VABILO

 

PREDAVANJE ANTONA KOMATA –

UVAJANJE LOKALNE HRANE NA JEDILNIKE ŠOL IN VRTCEV

 

Spoštovani!

 

Lokalna samooskrba dobiva v Sloveniji vse večji pomen, z njo pa tudi zdrava prehrana. Zdrava prehrana je še posebej pomembna v obdobju odraščanja. Razvojne agencije Gorenjske in Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj postavljamo temelje regijskega projekta povečevanja deleža porabe lokalno pridelane hrane (s poudarkom na ekološki hrani) v najbolj občutljivih skupinah, to je v šolah in vrtcih Gorenjske. Naša prizadevanja so podprta tudi s strani županov.

 

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in župani osrednje Gorenjske smo z namenom, da bi vam predstavili pomen lokalne samooskrbe, uvajanje lokalne hrane na šolske/vrtčevske jedilnike, pogoste ovire in načine premagovanja ovir, organizirali predavanje Antona Komata, znanega publicista in poznavalca pristopov k rešitvi okoljskih problemov.

Po predavanju bo sledila razprava o vaših izkušnjah pri nabavi hrane pri lokalnih pridelovalcih, ovirah, na katere ste naleteli ter sodelovanju v regijskem projektu.

 

Prosimo vas, da se predavanja zanesljivo udeležite ter da vabilo posredujete sodelavcem, ki so pri vas zadolženi za organizacijo prehrane otrok. Prosimo vas tudi, da vabilo posredujete predstavnikom staršev, ki so izvoljeni v Svet staršev vaše šole oziroma vrtca.

 

Vabilu prilagamo vprašalnik, ki nam bo v pomoč pri vzpostavitvi regijskega projekta uvajanja lokalne hrane v šolske/vrtčevske jedilnike. Prosimo, da izpolnjen vprašalnik prinesete na predavanje ali pošljete na e-naslov vlasta.jursak@ctrp-kranj.si

 

Predavanje bo potekalo v Domu Janeza Filipiča v Naklem, Kranjska cesta 1 (dom za hotelom Marinšek) v torek, 9. aprila 2013, s pričetkom ob 13. uri. Zaradi lažje organizacije predavanja vas prosimo za potrditev udeležbe na e-naslov vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali tel. 04 257 88 26, gsm 040 733 344.

Vabljeni!

 

Related Images:

(Visited 21 times, 1 visits today)
Accessibility