Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj, Zveza kulturnih društev Kranj in Društvo rejcev ovc jezersko-solčavske pasme Zg. Jezersko, v okviru projekta RANE EKRANA vabimo na delavnico za otroke in mladino:

USTVARJALNI DAN NA GORSKI KMETIJISpoznavanje ekološke kmetije in kmečkih opravil ter tradicije polstenja volne

Kdaj: v nedeljo, 16. oktobra 2022 od 10.00 ure dalje (zbor ob 9.45 h)

Kje: zbor udeležencev na parkirišču pred občino (Zg. Jezersko 65, ob 9.45)

Mladi se bodo srečali s člani  Društva rejcev ovc jezersko-solčavske pasme Zg. Jezersko, si lahko v živo ogledali kako poteka licitacija plemenskih ovnov, spoznavali kmečka opravila in vzrejo ovc na ekološki gorski kmetiji Smrtnik, ter ustvarjali ob spoznavanju tradicije polstenja: od runa do volne,  od mikanja in predenja do  polstenja uporabnih rokodelskih izdelkov.

Delavnica se bo izvajala v okviru Programa ŽIVO –  ŽIVLJENSKE VEŠČINE ODRAŠČANJA, ki je namenjen ozaveščanju in preprečevanju digitalne zasvojenosti in odvisnosti.

Cilj Programa je opolnomočenje otrok in mladine za digitalno kompetenco, pridobivanje konkretnih znanj in smernic za kvalitetno življenje ter poklicno orientacijo. Program v osnovi krepi ustvarjalnost, spodbuja  potenciale otrok in mladine in omogoča razvoj življenjskih spretnosti in podjetniških idej: igre/gibanje/sodelovanje, rokodelske veščine in spretnosti, prehranska samooskrba, etnologija in turizem, kultura in umetnost, preživetje v naravi in temeljne veščine ter medgeneracijsko sodelovanje.

Zaželene so vaše prijave na katka.ctrp@gmail.com  in vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 172 636 (Katka) in 040 463 444 (Vlasta).

UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.

Aktivnost se organizira v okviru operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

Related Images:

(Visited 23 times, 1 visits today)
Dostopnost