V okviru projekta MREŽA VODNIH POTI v Kamniško-Savinjskih Alpah vas njegovi partnerji in Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vabimo na zaključek vodnega izobraževanja z naslovom

VODNI PREIZKUŠEVALEC (Vodni somelje) – Znanja in poklic za predstavljanje & promocijo naravnih voda iz Kamniško-Savinjskih Alp, 3.del.  

                               Kdaj: torek, 20.9.2022 ob 19.uri        Kje: Splet-Zoom

Za zaključek izobraževanja boste udeleženci osvežili svoje poznavanje namena in znanj, ki jih prinaša poklic, t.i. vodnega preizkuševalca oz. vodnega someljeja, ter o njegovem pomenu in priložnostih za aktivnosti spoznavanja, promocije in ohranjanje vodnih virov v Kamniško-Savinjskih Alpah (KSA). Predstavljena bo tudi prva (pilotna) vodna karta za vode iz 3 izvirov v KSA. Prav tako boste izvedeli nekaj več o nadaljnjem izobraževanju, predvsem daljšem tečaju, ki ga organizira Evropsko združenje vodnih someljejev (EWSA) za pridobitev uradnega certifikata, s posebnim popustom za dosedanje udeležence.

PROGRAM:

19.00 – 19.05: Predstavitev projekta Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah (Uroš Brankovič, CTRP Kranj);

19.05 – 19.25: Povzetek poteka in vsebin izobraževanja o vodnih someljejih, tudi s prikazom posnetka izobraževanja (Uroš Brankovič, CTRP Kranj, Marko Gajič, Zavod Blejski vodni festival);

19.25 – 19.35: Predstavitev prve vodne karte za izvirske vode v Kamniško-Savinjskih Alpah (Uroš Brankovič);

19.35 – 19.50 – Možnosti nadaljnjega izobraževanja za uradno pridobitev naziva vodnega someljeja, predvsem predstavitev vsebin in poteka jesenskega tečaja za vodne someljeje (Marko Gajič);

19.50 – 20.15 – Odprta diskusija udeležencev: Kakšen pomen in priložnosti prinaša poklic vodnega someljeja ter degustiranje voda za trajnostno spoznavanje, promocijo in ohranjanje vodnih virov v Kamniško-Savinjskih Alpah?

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Udeležba na izobraževanju je brezplačna, nujna pa je prijava do ponedeljka, 19. septembra. Na podlagi vaše prijave, boste prejeli povezavo za spremljanje izobraževanja preko programa Zoom.

Več informacij in prijava na: CTRP Kranj, info@ctrp-kranj.si ali GSM 040 303 752 (Uroš).

Izobraževanje se izvaja v okviru  projekta Mreža vodnih poti v KSA, ki ga sofinancira Evropska unija iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), pristop CLLD – izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 41 times, 1 visits today)
Accessibility