8. septembra 2022 je v Ljubljani, na Prešernovem trgu potekal že 20. vseslovenski festival nevladnih organizacij LUPA 2022.

Tudi naš Center je sodeloval s predstavitvijo projekta RANE EKRANA, ki ga skupaj s partnerjema Občino Tržič in podjetjem za oblikovanje vizulnih komunikacij MARIOANA izvajamo v okviru LAS Gorenjska košarica. Projekt sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Na LUPI je vodja projekta Katka Žbogar predstavila namene, cilje in glavne aktivnosti projekta, obiskovalce pa smo o aktualni problematiki digitalne zasvojenosti in odvisnosti seznanjali tudi s praktično rokodelsko delavnico mokrega polstenja z domačo volno. Vreme je bilo precej muhasto in mokro, a glede na prejšnje sušno obdobje smo bili dežja veseli in le ta nam ni odnesel dobre volje. Na festivalu je bila priložnost tudi za srečanje s sorodnimi NVO-ji, s katerimi smo tkali nove vezi, si izmenjali izkušnje in delali načrte za prihodnje sodelovanje.

Dogodek je del operacije »RANE EKRANA« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020. Več o projektu RANE EKRANA: www.ctrp-kranj.si/project/rane-ekrana

Related Images:

(Visited 26 times, 1 visits today)
Accessibility