V okviru programa Podeželsko razvojno jedro, vas Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze Maribor vabimo na izobraževanje s področja sonaravne pridelave in prehrane:
PRILOŽNOSTI IN DOBRE PRAKSE PRIDELAVE SOJE OZ. ZRNATIH STROČNIC TER PRAKTIČNI PRIMERI NJIHOVE UPORABE V ZDRAVI LOKALNI PREHRANI
Kdaj: v torek, 18. januarja 2022 od 18.00
Kje: preko programa Zoom
Program:
- Del: Optimizacija tehnologij pridelave (uporaba soje in nekaterih drugih stročnic v kolobarju, primernost načinov obdelave tal, tehnologija setve, tehnologija obvladovanja setve, tehnologija gnojenja, …).
- Del: Soja oz. zrnate stročnice v človeški prehrani
Pri predstavitvah na izobraževanju gre za rezultate praktično izvedenih aktivnosti EIP projekta ”Zrnate stročnice – pridelava, predelava in uporaba”.
Udeležba na izobraževanju je brezplačna, obvezna pa je najava udeležbe, da vam pošljemo povezavo Zoom za spremljanje. Najava udeležbe in več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752.
Aktivnosti je del programa Podeželsko razvojno jedro, ki ga podpirajo občine osrednje Gorenjske