Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Občina Naklo vas v okviru EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2021 vabimo na dogodek PO TRANSVERZALI DOMAČIH DOBROT V OBČINI NAKLO S KOLESOM, HOJO IN AVTOBUSOM

v soboto, 25. septembra 2021 med 9. in 14. uro

Ob Evropskem tednu mobilnosti in v letu, ko je Slovenija Evropska gastronomska regija, se s trajnostno mobilnostjo odpravite na spoznavanje raznolikosti dobrot in kulinaričnih tradicij, ki jih ponuja območje občine Naklo. 

Vsi, ki se boste na ta dan s kolesom, peš ali z rednim avtobusom podali na transverzalo dobrot Polica – Naklo – Podbrezje – Udin boršt (Kriva jelka) boste lahko spoznali in okusili dobrote in njihove zgodbe na naslednje načine:

med 9. in 13.uro na pogrnjenih mizah pri pridelovalcih, kjer boste lahko poskusili oz. se okrepčali z mlečnimi, sadnimi, mesnimi in drugimi dobrotami;

ob določenih urah z osebno predstavitvijo nekaterih vključenih pridelovalcev oz. ponudnikov teh izdelkov.

med 13. in 14.uro s pogostitvijo na žlico v Udin borštu (Rokovnjaški tabor – Pod krivo jelko)

V živo boste spoznali, da je s trajnostno mobilnostjo doživljanje dobrot Občine Naklo še bolj zanimivo in polno doživetij.

Udeležba je BREZPLAČNA, dobrodošla je predhodna najava udeležbe. Več o programu in najavi udeležbe na info@ctrp-kranj.si in 040 303 752, 040 463 444 ter kmalu na FB in spletni strani Občine Naklo in CTRP Kranj. 

Aktivnosti EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so financirane s strani Ministrstva RS za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe. Posredniški organ v projektu je Ministrstvo RS za infrastrukturo.

Related Images:

(Visited 23 times, 1 visits today)
Accessibility