Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v okviru operacije Ribja kulturna dediščina vabi na krajinsko arhitekturno delavnico z uvodnim predavanjem UREJANJE LOKACIJ ZA PREDSTAVLJANJE RIBJE KULTURNE DEDIŠČINE IN RIBJI SONARAVNI TURIZEM (Ribogojstvo, ribištvo, kulinarika, povezane dejavnosti aktivnega turizma,…)

Kdaj: v četrtek, 12.novembra 2020
Kje: ob 18.30.uri preko programa Zoom

Program
18.30 – 18.45: Predstavitev projekta Ribja kulturna dediščina in dosedanjih aktivnosti (2 izvedbi Gorenjskega ribjega festivala, obnova Pretovke v Bohinju, tržna oprema…). Namen delavnic&svetovanj za razvoj ribjega področja na Gorenjskem (Uroš Brankovič, CTRP Kranj).
18.45 – 19.15: Predstavitev tradicije ribogojstva na Gorenjskem, glavnih ribogojnic in drugih ribjih lokacij. Značilnosti in posebnosti lokacij osnovna&dodatna ponudba ter krajinskoarhitekturna urejenost (mag. Miha Štular, specialist za ribogojstvo na KGZS-zavod Kranj, Uroš Brankovič)
19.15 – 20.00: Pogoji in postopki za ureditev ribogojnice (dokazila, infrastruktura, naravni pogoji,…), možni finančni viri ter izobraževanja. Predstavitev in vprašanja. (mag. Miha Štular)
20.00 – 20.30: Predstavitev dobrih praks ribogojskih lokacij v Sloveniji in tujini. Vprašanja, pogovor, ideje…Povabilo na naslednje aktivnosti. Uroš Brankovič, CTRP Kranj


Udeležba na dogodku je brezplačna, OBVEZNA pa je najava udeležbe. Na podlagi prijave vam bomo poslali povezavo Zoom za predstavitev. Najava udeležbe&več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752, 040 733 344, ter FB strani Centra.
Dogodek je del operacije Ribja kulturna dediščina, ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica in jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, pristop CLLD –lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020, Republika Slovenija in partnerji operacije.

Related Images:

(Visited 24 times, 1 visits today)
Accessibility