Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj  v okviru operacije Ribja kulturna dediščina in kot del 2.Ribjega festivala Gorenjske (september-oktober 2020) vabi na izobraževalno-turistični dogodek: PREDSTAVITEV DEDIŠČINE RIBOGOJSTVA IN RIBIŠTVA V ZG. BELI OZ. OBČINI PREDDVOR & DEDIŠČINA RIBJE KULINARIKA GORENJSKE

Kdaj: v petek, 9.oktobra 2020 Kje: zbor ob 18.15.uri v Zg. Beli pri Preddvoru

Program

18:15: Zbor nasproti ribogojnice Bizjak (Zg. Bela pri Preddvoru). Predstavitev operacije Ribja kulturna dediščina (namen, aktivnosti,…) in Ribjega festivala Gorenjske.

18.15 – 18.30: Predstavitev tradicije ribogojstva v Zg. Beli, občine Preddvor oz. območjem pod Kamniško-Savinjskimi Alpami s poudarkom na ribogojnici Bizjak in njene dejavnosti za vzrejo rib (brez ogleda)

18.30 – 19.00: Obisk izvira pod Vaškarjem v Bašlju kot primera vodnih virov, ki so na tem območju omogočili razvoj ribogojstva in ribištva. Predstavitev tudi rezultatov energijskega merjenja vodnega izvira in njegovih pozitivnih učinkov na počutje ljudi.

19.00 – 19.15: Predstavitev ribje kulinarike kot dela tradicionalne kulinarike Gorenjske. Zaradi ukrepov COVID-19 bodo udeleženci namesto pokušine ribjih izdelkov nekatere ribje izdelke ribogojnice Zupan&Zupan v manjši količini in pakirane prejeli kot za domov.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA prijava. Najava udeležbe in več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM:040 303 752 ter FB strani Centra.

Dogodek je del Ribjega festivala Gorenjske, ki je del operacije Ribja kulturna dediščina, ki poteka v okviru LAS Gorenjska košarica in jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo, pristop CLLD –lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020

Related Images:

(Visited 37 times, 1 visits today)
Accessibility