Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Društvom za raziskovanje jam Kranj v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« vabi na doživljajsko-izobraževalno-naravoslovni dogodek:

Voden ogled Bidovčeve luknje in spoznavanje kraške okolice Besniške doline

KDAJ: v petek, 4. septembra 2020 ob 16. uri KJE: zbor pred gostiščem Jazbec v Zg. Besnici pri Kranju.

Pod strokovnim vodstvom članov Društva za raziskovanje jam Kranj  bomo obiskali in si ogledali Bidovčevo luknjo nad Zg. Besnico na vzhodnem pobočju Rovnika, ki je znana po jamskem hroščku.

Po obisku jame si bomo ogledali še kraške pojave nad jamo proti vrhu Rovnika.

Za obisk jame so obvezni pohodni čevlji, vetrovka ter pohodne dolge hlače. Ker se bomo plazili in plezali nezahtevni del, naj vse našteto ne bo novo za vas. Društvo bo udeležencem nudilo potrebno opremo (čelada, razsvetljava, varovalna vrv) ter strokovno vodstvo za izvedbo obiska. Ogled jame traja cca pol ure.

Primerno za otroke od 12. leta starosti dalje. Vsi udeleženci podpišejo tudi izjavo, da se aktivnosti udeležijo na lastno odgovornost ter da bodo upoštevali vsa navodila organizatorjev. Zaključek ob cca 19. uri.

Obvezne so vaše prijave na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 733 344 do zasedbe mest.

 Celoten dogodek se bo odvijal na prostem. Udeležba je brezplačna.

Več o projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih: http://www.ctrp-kranj.si/project/biodiverziteta-v-naseljih/  

Več o Društvu za raziskovanje jam Kranj: http://www.dzrjk-drustvo.si/

Dogodek se organizira v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 72 times, 1 visits today)
Accessibility