Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj vas v sodelovanju z Društvom za raziskovanje jam Kranj vabi na doživljajsko-naravoslovni dogodek, kjer boste lahko sodelovali pri raziskovanju in dokumentiranju novo odkrite jame na pobočju Rovnika.   Člani DZRJ Kranj bodo izvedli vse aktivnosti potrebne pri raziskavi novoodkrite jame -opis dostopa do jame, iskanje vhoda in določanje zemljepisne lege jame, izmere in izdelava jamarskega načrta, fotografiranje vhoda ter izdelava A,B,C,E,F zapisnika. Ob tem bo tekla beseda o kraških jamah na tem območju in bogati biotski raznovrstnosti v Besniški dolini.

Po končanih aktivnostih si bomo ogledali še slap Šum, ki je največji potočni slap v Sloveniji.

Zborno mesto je gostilna Jazbec v Zgornji Besnici, 7.8.2020 ob 16. uri. Za udeležbo so obvezni pohodni čevlji, vetrovka ter pohodne dolge hlače. Vsi udeleženci podpišejo tudi izjavo, da se aktivnosti udeležijo na lastno odgovornost ter da bodo upoštevali vsa navodila organizatorjev. Dogodek se bo v celoti izvedel na prostem. Dogodek je primeren za vse od 12. leta starosti dalje.

Obvezne so vaše prijave na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 733 344. Celoten dogodek se bo odvijal na prostem. Udeležba je brezplačna.

Več o projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih: http://www.ctrp-kranj.si/project/biodiverziteta-v-naseljih/  

Več o Društvu za raziskovanje jam Kranj: http://www.dzrjk-drustvo.si/

Dogodek se organizira v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

Related Images:

(Visited 48 times, 1 visits today)
Accessibility