Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj  v okviru operacije Ribja kulturna dediščina  in kot del Ribjega festivala Gorenjske (junij-julij 2020) vabi na izobraževalno-turistični dogodek

PREDSTAVITEV DEDIŠČINE RIBOGOJSTVA IN RIBIŠTVA V RIBOGOJNICI ZG. BESNICA& RIBJA KULINARIKA GORENJSKE

Kdaj: v soboto, 27.junija 2020   Kje: zbor ob 10.uri na parkirišču ob Podružnična šola Besnica

 Program 

10:00 – 10.30: Zbor na parkirišču ob Podružnični šoli Besnica. Vožnja do bližnje ribogojnice Besnica. Predstavitev operacije Ribja kulturna dediščina (namen, aktivnosti,…) in Ribjega festivala Gorenjske.

10.30 – 11.30: Predstavitev tradicije sonaravnega gospodarjenja z ribami v vodah, ki jih upravlja Ribiška družina Tržič. Oglede ribogojnice. Predstavitev aktivnosti gospodarjenja z ribjimi vodami preko ogled dokumentarnega filma.

11.30 – 12.15: Predstavitev tradicije ribogojstva na Gorenjskem in najpomembnejših ribogojskih lokacij. Izmenjava mnenj in pogovor o poznavanju ribje kulturne dediščine Gorenjske.

12.15 – 13.00: Predstavitev različne ribje kulinarike kot dela tradicionalne kulinarike Gorenjske. Pokušnja pečenih&hladnih rib in ribjih izdelkov ribogojstva Zupan&Zupan (Nomenj – Bohinj).

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev je OBVEZNA prijava. Najava udeležbe&več informacij na: info@ctrp-kranj.si, GSM: 040 303 752 ter FB strani Centra.

Dogodek je del operacije Ribja kulturna dediščina, ki se izvaja v okviru LAS Gorenjska košarica in je sofinanciran s strani Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo ter Republike Slovenije.

Related Images:

(Visited 122 times, 1 visits today)
Accessibility