SPOZNAJMO BIODIVERZITETO V NASELJIH”

Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj v sodelovanju z Zvezo ustvarjalnih društev Kranj (Krice krace)  vabi na praktično delavnico

Foto sprehod po Besniški dolini, v nedeljo, 14.junija 2020 od 9.00 do 12.00, 

zbor udeležencev pred šolo v Zgornji Besnici (Videmce 12, 4201 Zg. Besnica).

Delavnica je namenjena vsem, ki imajo veselje do fotografiranja, tako začetnikom, kot tistim, ki se s fotografijo že ukvarjajo.  Spoznavali se bomo z osnovami in tehničnimi zakonitostmi analogne in digitalne fotografije.

Pri fotografiji je poleg tehničnega znanja zelo pomembno poznavanje likovnih prvin in ustvarjalnost. Na začetku bomo pregledali funkcije fotografskih aparatov in »pametnih« telefonov, opremljenih z objektivi. Spoznali bomo osnove kompozicije in perspektive, se podali na raziskovanje in iskanje različnih motivov, se ukvarjali s svetlobo in senco, barvo, odtenki, kontrasti, zlatim rezom, mikro in makro pogledi in poskusili ustvariti čim bolj zanimiv posnetek.

Praktičnemu delu na terenu bo sledil prenos posnetkov na osebni računalnik ter analiza in ocena posnetih fotografij. Izbrane fotografije bodo javno predstavljene.

S seboj prinesite svoje fotoaparate in telefone. Pred udeležbo preverite in poskrbite za zadostno zalogo filmov, baterij in spominskih kartic. Priporočamo še podlogo za sedenje, primerno obutev, steklenico vode.

Udeležba na delavnici nima starostnih omejitev. V primeru slabega vremena se delavnica prestavi na 21. junij 2020.

Vaša mentorja bosta Andrej Štular in Lucija Čermelj.

 Obvezne prijave na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali gsm 040 733 344.

Delavnica so bo odvijala na prostem. Udeležba je brezplačna.

 Več o projektu Spoznajmo biodiverziteto v naseljih: http://www.ctrp-kranj.si/project/biodiverziteta-v-naseljih/

Več o Andreju Štularju: http://www.andrejstular.net/

Dogodek se organizira v okviru operacije »Spoznajmo biodiverziteto v naseljih« (LAS Gorenjska košarica), ki jo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, pristop CLLD- izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, v programskem obdobju 2014-2020.

VABILO_SBN_Foto sprehod_14.6.2020

 

Related Images:

(Visited 30 times, 1 visits today)
Accessibility