Vabimo vas, da se nam pridružite na KRANJSKI ZELEMENJAVI

v ČETRTEK, 21. marca 2019 od 16h do 18h

v starem Kranju, na Tržnici na Plac (Glavni trg)

“Zelemenjava” (zelenjava + menjava) je gibanje za izmenjavo pridelkov naših vrtov, ki temelji na druženju in prostovoljstvu ter pomembno prispeva k zdravi, lokalni prehranski samooskrbi.

»Kranjska zelemenjava bo potekala v starem Kranju, na Glavnem trgu pri vodnjaku, kjer bodo za vas pripravljene stojnice z napisom »zelemenjava«. V primeru slabega vremena bo zelemenjava v prostorih »Stičišča kulturnih društev«, Glavni trg 23, Kranj, stavba poleg vodnjaka.

S seboj prinesite viške vaših naravnih semen in sadik zelenjave, zelišč, jagodičja, … pa tudi sveža zelenjava in zelišča ter različne vložene dobrote so zaželene (marmelade, sokovi, vložena zelenjava, kompoti, …).

Semena, sadike in  pridelke si bomo medsebojno brezplačno zamenjali, če želite, pa lahko viške tudi komu podarite. Na tržnici pa vam bodo na voljo tudi avtohtona semena naših lokalnih ekoloških kmetov.

Poleg zelenjave, si bomo izmenjali tudi  kakšne dobre nasvete in izkušnje pri naravnem vrtnarjenju, pa tudi druženje vrtičkarjev je vedno poučno in zanimivo.

Prisrčno vabljeni!

Zelemenjava  se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro – projekti podjetniškega razvoja podeželja na območju osrednje Gorenjske, ki ga sofinancirajo občine Kranj, Naklo in Preddvor.

Related Images:

(Visited 35 times, 1 visits today)
Accessibility