Vabimo vas, da se nam pridružite na predavanju Antona Komata: »Vrtovi življenja«

 v četrtek, 10. maj 2018 ob 19.00 v veliki dvorani Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1

(prvo nadstropje, dvorana 15)

Naši predniki so dobro vedeli, da v vrtu doživljamo enost s stvarstvom, si pozdravimo duše in obnovimo radost do življenja. Nič čudnega torej, da so že Rimljani v vrtu prepoznali spomine na izgubljeni raj. Starodavnim zamislim je vestno sledil Carl G. Jung, ki je zapisal: »Vsak bi moral imeti košček vrta, pa naj je še tako majhen, da bi lahko ohranjal stik z zemljo in torej nečim globljim v sebi.« Vrt in človekovo nezavedno imata mnogo skupnega, nekaj posvečenega, kar nas osvobaja, kar prinaša samozavedanje. V jedru samozavedanja človeka je stik z zemljo.

Na vrtu se duša poroči z naravo. Sodobni človek mora znova odkriti svoj mit in legendo, samo tako bomo lahko rešili svojo civilizacijo. (Anton Komat)

O vrtovih življenja, njihovi alkimiji, mitologiji, duhovni razsežnosti vrta, o humusu, eliksirju življenja, o zamolčanih resnicah o naši prsti in še kaj nam bo spregovoril Anton Komat, svobodni raziskovalec, pisec strokovne literature in romanov, TV-scenarist in voditelj, predavatelj ter zavzet aktivist na naravovarstvenem področju.

Udeležba je brezplačna. Prisrčno vabljeni!

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali po gsm 040 733 344.

 Delavnica se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro – projekti podjetniškega razvoja podeželja na območju osrednje gorenjske v letu 2018, ki ga sofinancirajo občine Kranj, Naklo in Preddvor.

 

Vabilo PDF: Vrtovi življenja – Kranj 10.5.18

Related Images:

(Visited 27 times, 1 visits today)
Accessibility