Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici in delavnem srečanju:

Zeliščarstvo na Gorenjskem – izziv za povezano podjetništvo in zeleni turizem

v ČETRTEK, 25. maja 2017 od 18.h do 20.h v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Župančičeva 22, Kranj)

Zelišča, začimbe in divje rastline spremljajo človeka že ves čas njegovega obstoja, tudi živali zelo dobro vedo, katere rastline morajo zaužiti, da bo njihovo zdravje boljše.

Tudi star ljudski rek govori, da za vsako bolezen rožca raste.

 Gorenjska je izredno bogata z zdravilnimi rastlinami, le da tega bogastva ne znamo uporabiti dovolj.

V prvem delu delavnice vam bo Franci Dovč, izkušeni zeliščar iz Zdravilnega vrta Tulsi in  avtor knjige  Zdravilne rastline za poslovno in osebno rast, predstavil nekaj uspešnih zgodb iz tujine (kako  na primeru Zeliščarskega festivala v Irschnu (Avstrija), Sonnentorja, Welede, festivala sivke na Krasu in drugod zelo uspešno povezujejo zeliščarstvo), kot tudi druge dejavnosti (domačo obrt, prodaja pridelkov iz kmetij, …) z zelenim turizmom, ter tako ustvarjajo dodatno ponudbo v posameznem kraju in nove priložnosti za lokalno prebivalstvo.

V drugem delu delavnice vam bomo predstavili naše ideje in začetne aktivnosti za vzpostavitev Zeliščarskega centra Gorenjske in priložnosti sodelovanja.

V kolikor se želite resno ukvarjati z zeliščarstvom ali svojo dejavnost nadgraditi in razširiti, se povezati v mrežo zeliščarjev Gorenjske, potem vas toplo vabimo, da se nam pridružite in aktivno sodelujete.

Veseli bomo vaših predlogov, mnenj, predstavitve vašega zeliščarstva. Skupaj z vami bomo naše ideje nadgradili in se dogovorili kako bomo v prihodnje sodelovali.

Zaradi lažje organizacijo so OBVEZNE predhodne prijave:

po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali po gsm 040 733 344.  Delavnica je brezplačna.

Prisrčno vabljeni!

Delavnica se izvaja v okviru programa »Podeželsko razvojno jedro« – podjetniški razvoj podeželja na območju osrednje Gorenjske, ki ga sofinancirajo Mestna občina Kranj, Občina Preddvor in Občina Naklo.

 

Related Images:

(Visited 35 times, 1 visits today)
Accessibility