Vabimo vas, da se nam pridružite na delavnici:

VASTU – znanje o naravnem urejanju prostora (hiše, doma, vrta, okolice, vasi,…)

v četrtek, 16. marca 2017 ob 18. uri 

v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Župančičeva ul. 22, Kranj)

Vastu je znanje o urejanju prostora (objekta, doma, vrta, okolice, vasi, …). Je starodavna veda, katera govori o arhitekturi stavb, načinu gradnje, izbiri lokacije, ureditvi stanovanja, poslovnega prostora, vrta, okolice, … Pomaga pri oblikovanju prostora za življenje in delo, izkorišča prednosti narave, njenih elementov in energijskih polj za izboljšano bogastvo, zdravje, blaginjo in srečo.

Vastu je arhitektura (tekton) po smernicah narave (kozmos). Združuje starodavna znanja znanosti, umetnosti, astronomije in astrologije za projektiranje in gradnjo.

Naši predniki so poznali skrivnosti uporabe vseh petih elementov tega vesolja (ogenj, voda, zemlja, zrak, prostor -eter),  in njihove posebne značilnosti in vplive kot so magnetno polje, gravitacijski učinek Zemlje, galaksije na nebu, smeri in hitrosti vetra, svetlobo in toploto sonca, vključno s posledicami ultravijoličnih in infrardečih žarkov, obsega in intenzivnosti padavin, itd… Človek je zemeljsko in energijsko bitje in najbolje delujemo, ko smo v harmoniji z naravo, naravnimi zakonitostmi in ritmi.

Naloga Vastuja je načrtovati in graditi v skladu z vsemi naravnimi zakonitostmi, ki vplivajo na naše življenje, da nam je dom, vrt ali poslovni prostor v oporo, da nas polni s pozitivno energijo in nas podpira in pomaga pri izpeljavi življenjskih nalog.

Kako lahko ta znanja uporabimo v svojem praktičnem življenju nam bo predstavil Gregor Berčon, inženir gradbeništva, permakulturist in poznavalec starih znanj.

Delavnica je brezplačna.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po telefonu 04 257 88 26, gsm 040 733 344 ali po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si. Delavnico bomo predvidoma zaključili do 20. ure.

Vabljeni!

VABILO PDF: VASTU – urejanje prostora 16.3.17

Delavnica se izvaja v okviru programa Podeželsko razvojno jedro – projekti podjetniškega razvoja podeželja na območju osrednje gorenjske v letu 2017, ki ga sofinancirajo  občine Kranj, Naklo, Preddvor in Jezersko.

Related Images:

(Visited 77 times, 1 visits today)
Accessibility