Vabimo vas, da se nam pridružite na predavanju:

 SPIRALA SAMOOSKRBE – Permakulturni načini, kako samooskrbo zagotoviti na najrazličnejših področjih

      permakultura

v PETEK, 4. NOVEMBRA 2016 ob 18. uri v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Župančičeva ul. 22, Kranj – stara trgovska šola)

Pridelek brez obdelovanja tal                                  Enost človeka in njegovega okolja

         Prava hrana ima naraven okus                 Umetnost kmetovanja skozi zenovski pogled …

Hrana je le en vidik samooskrbe. Ker se o tem veliko govori, večinoma mislimo, da se s tem kdo tudi intenzivno ukvarja. Pa se res? Kako to, da je bila Slovenija v Avstro-ogrski monarhiji izvoznik hrane, v Jugoslaviji uvoznik, sedaj pa odvisnik?

Masanobu Fukuoka, avtor svetovno priznane knjige Revolucija ene slamice ni bil prvi, ki je spoznal pasti industrijskega kmetijstva, vendar je njegova pot tista, ki pritegne pozornost. Že sama vizija, spočeta v globini intuicije, odločnost mladega znanstvenika, da bo vizijo razvijal naprej, leta trdega dela, odrekanja, neuklonljivosti, pozorno opazovanje, nežno zlitje z naravo, skromnost in odkritost, so tisto, kar iz mladeniča naredi modreca, ki nam je svoje modrosti predal, da bi jih mi praktično izkusili in živeli.

V permakulturi smo se teh vprašanj lotili nadvse zavzeto in predvsem praktično. Ne samo, da smo odkrili odgovore, razvili smo tudi praktične načine, kako samooskrbo zagotoviti na najrazličnejših ravneh. Ker smo ta dognanja tudi preskusili, lahko z gotovostjo povemo, da se da, lahko povemo tudi kako, vendar na žalost recepti niso prenosljivi.

Zaradi te neprenosljivosti smo zastavili sistem rastočih načel, ki nam lahko služi kot oporna točka, seveda pa moramo začeti tukaj in zdaj.

 Predaval bo Janez Božič, permakulturni učitelj.

 Udeležba je brezplačna.

Prosimo vas, da nam vašo udeležbo sporočite po e-pošti vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali po gsm 040 733 344.

 Vabljeni!

Related Images:

(Visited 25 times, 1 visits today)
Accessibility