Vabimo vas, da se nam pridružite na sklopu delavnic:

 Stara znanja in modrosti narave –Komunikacija z drevesi in z duhom prostora, glasba rastlin, …

 Music-plants

5 posamičnih delavnic

 Teme delavnic:

–        Kulturna dediščina – bogastvo znanj preteklosti

–        Arhetipi mesta

–        Duhovi narave i njihova vloga

–        Komunikacija z duhovi narave – palčki, vilami,…

–        Osebni potenciali posameznika in ustvarjalnost

–        Pomen individualnosti in skupnosti

–        Praznovanje z Naravo

–        Narava – kraljestvo mineralov, rastlin, živali in človeka

PETEK, 7. oktober 2016 ob 17h

ČUSTVENA INTELIGENCA DREVES IN KAKO SE POGOVARJAMO Z NJIMI

Komunukacija z drevesi, značaj različnih drevesnih vrst in kako nam pomagajo

Stare kulture, ki so naseljevale naš prostor so poznale pomen posebnih dreves. S sodobnimi pristopi obujamo ta znanja. Nekatera drevesa so kot modreci v pokrajini. Ko se z njimi povežemo, lahko steče komunikacija in tako smo deležni njihove modrosti.

V dialogu z drevesi smo vedno znova presenečeni nad širino njihove zavesti.

 Spoznali boste, kako zaznati energijo dreves in njihov značaj ter se naučili komunicirati z njimi, kar lahko uporabite v vsakdanjem življenju.

 

ČETRTEK, 13. oktober 2016 ob 17h

POSLUŠANJE GLASBE RASTLIN

Kaj vse so rastline in kako z njimi sodelujemo

Rastline so inteligentna in čuteča bitja. Odzivajo se na naše ravnanje, čustva in celo namere. Z njimi lahko vzpostavimo blagodejno sodelovanje. Ko se notranje odpremo, zaznamo njihovo kvaliteto, kar nam pomaga tudi pri izbiri rastline za zdravljenje.

V Federaciji Damanhur v bližini Torina v severni Italiji so razvili posebno napravo, ki temelji na principu »bio-feedbacka« (biološke povratne informacije, ki se uporablja tudi pri testiranju ljudi za ugotavljanje električne aktivnosti kože. Aparat deluje podobno kot detektor laži (poligtaf) razvit 1921 v Ameriki. Naprava meri razliko elektromagnetnega polja korenin in lista, ki je prevedena v glasbo oz. izraz rastline. S pomočjo naprave lažje ozavestimo odnos z rastlinami in uživamo v harmoniji glasbe, ki jo ustvarjajo v interakciji z nami.

Naučili se boste, kako zaznati potrebe rastlin in kako prepoznati njihovo delovanje, ki ga v kombinaciji z poznavanjem zdravilnih rastlin lahko uporabite.

 

ČETRTEK, 20. oktober 2016 ob 17h

DUHOVI NARAVE IN NJIHOVA VLOGA V POKRAJINI          

Kako ponovno vzpostaviti stik s pozabljenim kraljestvom vil, palčkov, gnomov…

Kraljestvo duhov narave je izrinjeno iz zavesti ljudi. Spomin nanj smo ohranili le v mitologiji, pravljicah in pripovedkah. Tako je v pravljicah shranjena tudi resnica o njihovem poslanstvu. Ena izmed njihovih vlog je pomagati ljudem. Žal smo se ljudje tej nalogi izneverili.

Spoznali boste temeljne resnice o duhovih narave in njihovi vlogi pri razvoju življenjskih oblik na Zemlji. Naučili se boste, kako jim ponovno omogočiti mesto in vlogo v našem življenju in s tem zaživeti bolj celostno.

 

ČETRTEK, 27. oktober 2016 ob 17h

»GENIUS LOCI« – OGLED MESTA Z DUHOM KRAJA

Novo romarske poti

Vsak kraj ima poseben značaj, energijo in zavest. Stari Rimljani so gojili zelo spoštljiv odnos do duha kraja, ki so ga imenovali »genius loci«. S posebno tehniko povezanosti s prostorom in meditativne hoje z duhom kraja spoznavamo globlje razsežnosti prostora in arhetipe mesta. Že neolitske kulture so poznale obredna mesta v pokrajini in romarske poti. Meditativna hoja nas poveže z našim bistvom in hkrati z arhetipskimi plastmi prostora.

Naučili se boste meditativne hoje v povezanosti z Duhom kraja, kako postavljati vprašanja za poglobljeno hojo, kar neizmerno obogati naše doživljanje in spoznanja.

 ČETRTEK, 10. november 2016 ob 17h

USTVARJALNOST IN INOVATIVNOST

Individualni potencial posameznika

Likovni jezik je govorica podob. Razmišljanje v podobah je značilno za intuitivno mišljenje. Z različnimi načini izražanja krepimo osebne ustvarjalne potenciale in intuicijo ter s tem vzpostavljamo celostno mišljenje, doživljanje in ravnanje.

–        Individualni ustvarjalni potencial

 Način dela:

srečanja potekajo pretežno na prostem.

–        Vaje poglabljanja (meditativne tehnike in vizualizacije)

–        Razvijanje notranjih čutil in zaznave

–        Likovno ustvarjanje (razvoj ustvarjalnih potencialov posameznika in izražanje v različnih likovnih tehnikah za lažje ozaveščanje doživetega)

Srečanja bomo zaključili s praznovanjem v naravi.

 Na delavnicah se boste naučili, kako prepoznati globlje kvalitete kraja, različnih načinov povezovanja s prostorom in meditativne hoje, ki jo lahko uporabljamo za sprostitev in kot tehniko iskanja navdihov, rešitev in tudi za zdravljenje.

Spoznali boste pomen duhov narave ter različne tehnike poglabljanja in vživljanja v naravo ter tehnike komunikacije z drevesi. S pomočjo naprave podobne poligrafu boste prisluhnili, kako se rastline odzivajo na vas, kakšno glasbo ustvarjajo v interakciji z vami.

Delavnice bodo potekale v Kranju, v Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj (Župančičeva ulica 22, Kranj– stara trgovska šola) ter na prostem. Vsako srečanje traja približno tri ure.

Cena posamezne delavnice znaša 35 EUR na osebo.

Celoten sklop petih delavnic s popustom: 140 EUR.

Zaradi boljše organizacije so obvezne prijave po e-pošti:  vlasta.jursak@ctrp-kranj.si ali GSM 040 733 344 (Vlasta) najkasneje en dan pred posamezno delavnico ali do 3.10.2016 za celoten sklop. Znesek 35 Eur za posamezno delavnico ali 140 EUR za celoten sklop (s popustom) je potrebno nakazati na TRR  št. SI56 1010 0003 9602 573, BIC: BAKOSI2X, namen: delavnice.

Dodatne informacije: Karin GSM 041 823 927, lavin@siol.net. V primeru premalo prijav si pridržujemo pravico do odpovedi. V tem primeru vam znesek povrnemo v celoti.

 Tečaj bo vodila Karin Lavin, akademska slikarka, ki že vrsto let razvija pristope so-ustvarjanja z naravo. Sodeluje v različnih projektih obravnave vitalno-energijskih razsežnosti pokrajine in oblikovanja programov zelenega geomantičnega turizma.

 Prisrčno vabljeni!

Related Images:

(Visited 42 times, 1 visits today)
Accessibility