V soboto, 30. maja, na vrtu Layerjeve hiše pripravljajo prvo letošnjo Sobotno specialko!

Tematska tržnica in ustvarjalni program se v Layerjevi hiši to soboto povezujeta z vrtičkarstvom. Organizirana bo Zelemenjava, menjava zelenjave, sadik in druge sadove domačega vrta, debatiralo se bo o možnostih urbanih vrtičkov v Kranju in postavilo visoke grede v skrivnem vrtu ob Layerjevi hiši. Otroci bodo ustvarjali in na vrtu ob češnji posadili gozdne jagode. Vabljeni ste, da prinesete enobarvne majice in si natisnite motive čilijev, sadja in zelenjave. Za hrano bo skrbel Organic garden z vegi burgerji in smoothiji, za glasbo pa nepogrešnjiva DJ Brat in Sestra.

❖ od 9h do 14h: Zelemenjava
Na Zelemenjavi menjamo sadove iz domačega vrta, čaje, suho sadje, pecivo, divja zelišča, čemaževe vršišičke, bezeg, sadike in semena. Za solatno glavo lahko ponudite tudi pomoč na vrtu, pri obiranju sadja, steklenice za marmelado in vrtičkarsko opremo. Zelemenjava na solidaren in zabaven način povezuje vrtnarske guruje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu kot tiste s kilometrsko njivo.
http://www.zelemenjava.si/

Zelemenjava

❖ od 9h do 14h: Stonogin zabojček
Predstavitev kmetov, s katerimi Center Stonoga sodeluje v projektu eko zabojčka. Pričekujejo vas s prigrizki, promocijskim zabojčkom in kanglico.
http://www.center-stonoga.si/

❖ ob 10h do 11h: Urbani vrtički v Kranju
Kje in za koga? Skupnostni urbani vrtički, okrasni in pridelovalski, v mestih po svetu rastejo kot gobe po dežju. Kakšne so možnosti za urbano vrtnarjenje v starem delu in blokovskih naseljih Kranja?

Če si tudi vi želite sodelovati pri nastajanju urbanih eko vrtov v Kranju, se pridružite Centru za trajnostni razvoj podeželja Kranj pri skupnem projektu Urbani eko vrtovi Gorenjske. Obiščite njihovo spletno stran in jim pošljite svoj kontakt na vlasta.jursak@ctrp-kranj.si , da vas uvrstijo na listo sodelujočih.                                    http://www.ctrp-kranj.si/projekti/tekoci-projekti/

Kranj_8

 

Kranj_13

 

❖ od 10h do 13h: Visoke grede na skrivnem vrtu! Pridružite se nam pri pripravi visoke grede – s pomočjo, z dodatnim parom rok, nasveti in dobro voljo.

❖ od 11h do 12h: Eterična olja z vrta, delavnica
Na delavnici bomo pripravili osvežilno razpršilo za prostor in spoznali nekaj zanimivih eteričnih olj kot so e.o. brinovih jagod, divjega korenčka, limone in sivke. Poletnega vonja nam ne bo primanjkovalo! Na delavnici boste izvedeli, kako uporabiti eterična olja v vsakdanjem življenju in na kaj moramo biti pazljivi v toplih poletnih dneh. Vsak udeleženec prejme razpršilo v domačo uporabo.
Prispevek 6 €, prijava na: 031 389 089 ali disavenarave@gmail.com
Zvarke meša Maja Vodan

❖ od 10h do 13h: otroški eko vrtiček
Otroci bodo posadili vsak svojo gozdno jagodo in jo, ko bo čez čas zrasla, tudi pozobali! Jagode bodo povezane z likovnim ustvarjanjem: otroci bodo iz odpadlega papirja naredili origami jagode. Mali vrtnarji naj do sobote na vrtovih naberejo prazne polžje hišice, ki jim bomo z barvami vdahnili novo življenje! Udeležba je brezplačna.

❖ Tisk majic, od 12h do 13h: Natisni si svoj motiv čilijev, sadja in zelenjave: prinesite enobarvne majice in izberite motiv!
Tiska Maja Strnad

❖ Vegi burgerji in zdravi shoothiji za zajtrk in brunch!
Organic Garden: https://instagram.com/_organicgarden_/

vegi burger

 

Informacije na www.layer.si in info@layer.si.

Prisrčno vabljeni!

Related Images:

(Visited 127 times, 1 visits today)
Accessibility