Vabimo vas, da se nam pridružite na vodenem celodnevnem izletu:

 prenos    Soča

Potep po divji in skrivnostni Trenti

v NEDELJO, 28. septembra 2014

 

 

Zborno mesto:

–        v Kranju pred Mercator centrom Primskovo ob 7.30. uri ( iz praktičnega in ekološkega vidika zaželeno, da si avtomobilski prevoz delimo) ali pri KUGIJEVEM SPOMENIKU ob 9.h

 

 

TRENTA je divja, čarobna, slikovita dolina  zgornjega dela reke Soče.

Soška pot ali pot ob smaragdni reki nas bo vodila preko gozdov in travnikov, čez pašnike, mimo samotnih trentarskih domačij. Večinoma tik ob reki, z razgledi na divje okoliške gore, preko romantično nostalgičnih visečih mostov, tako zelo značilnih ravno za to divjo dolino.

 

Sprehodili se bomo mimo veličastne Mlinarice, do zaselka Pri cerkvi, kjer si bomo ogledali čisto posebno cerkvico in poklepetali o njenem nastanku in zgodovini, mimo vasi Na Logu, kjer je Trentarski muzej, mimo najbolj divje dolinice Zadnjice, do vasi Soča, ogledali si bomo velika korita Soče in potep zaključili pri sotočju Lepenjice in Soče.

 

Potep bo v vsakem vremenu, zato s seboj vzemite primerna oblačila in obutev. Ne pozabite na palerino ali dežnik. Izvirske vode bo v izobilju, malico pa si lahko privoščimo (potrebna predhodna prijava) na turistični kmetiji Jelinčič (odlični siri pridelani na sonaraven način in ostale domače jedi) ali pa jo preprosto prinesemo s sabo.

Z vami se bo potepala Maruša Lavtar.

 

Zaključek potepanja predvidoma ob 16. uri. Komur bo pot predolga lahko potep že prej zaključi in se s turističnim avtobusom odpelje nazaj na izhodišče.

Prispevek za vodenje in organizacijo znaša 7 EUR na osebo (poravnate na zbornem mestu).

Prevoz nazaj na zborno mesto: turistični avtobus. Doplačilo: 2,20 EUR.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na gsm: 040 795 406.

Zaželene so vaše prijave na: vlasta.jursak@ctrp-kranj.si

ali furjaburja@gmail.com, gsm 040 795 406.

 

Dobrodošli na prvem jesenskem  potepu!

Related Images:

(Visited 28 times, 1 visits today)
Accessibility