VABILO

 

V sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Naklo, Šenčur, Preddvor, Medvode in Škofja Loka ter Čebelarsko zvezo Slovenije

vas vabimo na brezplačno  predavanje:

 

POMEN ČEBEL ZA ZDRAVJE ČLOVEKA

ki bo v sredo, 10. aprila 2013 ob 19. uri v Osnovni šoli Orehek – Kranj, Zasavska cesta 53a

Brez čebel ni življenja. Verjetno skoraj vsi poznamo stavek, ki ga je takole izrekel Einstein: če izginejo čebele, bo v 4 letih izginila tudi naša civilizacija. Morda je postavil za izginotje civilizacije malo prekratek rok, za nekoliko daljše obdobje pa ta trditev prav gotovo velja.

Predavatelj bo predstavil pomen čebeljih pridelkov za zdravo prehrano človeka in vlogo čebel pri opraševanju ter ohranjanju ravnotežja v naravi. Povedal bo, zakaj je kranjska čebela ogrožena in kaj lahko naredi vsak posameznik na svojem področju, da bodo čebele vendarle preživele in koristno služile našim zanamcem.

Čebela je zaradi nekaterih svojih lastnosti, kot so delavnost, redoljubnost, požrtvovalnost in pripadnost skupnosti tudi odlična učiteljica in vzornica človeku. V dokaz, kako odločilno lahko spremenijo čebele življenje zlasti mlademu človeku, ki šele išče svoj prostor pod soncem, bo uvodoma predstavljena nenavadna življenska zgodba tokratnega predavatelja Franca Šivica, univ.dipl. inž. gozdarstva, čebelarja z več kakor pol stoletnimi izkušnjami, dolgoletnega podpredsednika Čebelarske zveze Slovenije in lanskega prejemnika Reda za zasluge Republike Slovenije.

Dodatne informacije so na voljo na naslovu www.sorskopolje.si, www.ctrp-kranj.si

Prijazno vabljeni!            

Predsednik Društva Sorško polje:         Center za trajnostni razvoj podeželja Kranj

Matjaž Jerala                                                  Vlasta Juršak, vodja projektov

Related Images:

(Visited 21 times, 1 visits today)
Accessibility